İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, İçişleri Bakanlığı tarafından Ardahan Damal Belediye Başkanı Kemal Çamliyurt hakkında önemli bir karar alındı. Bakanlık, Çamliyurt’un görevden uzaklaştırıldığını resmi olarak bildirdi.

Görevden Uzaklaştırma Gerekçesi Açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Kemal Çamliyurt hakkında yürütülen hukuki sürece dikkat çekildi. Açıklamada, Ardahan ili Damal Belediye Başkanı Kemal Çamliyurt’un, ‘rüşvet alma’ suçu kapsamında Hanak Sulh Ceza Hakimliğinin 13.10.2026 tarihli ve 2026/15 sayılı kararı gereğince tutuklandığı hatırlatıldı.

Bu gelişme üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararının alındığı ifade edildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi, geçici bir tedbir olarak belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına imkan tanımaktadır. Bu tür idari işlemler, yargı sürecinin selameti açısından mahkeme kararları sonrasında devreye giren yasal bir prosedür olarak uygulanmaktadır.