İhlas Haber Ajansı (İHA) Bayburt muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası vesilesiyle Bayburt Üniversitesinde kapsamlı bir organ bağışı farkındalık sempozyumu hayata geçirilecek. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda saat 13.30 itibarıyla başlayacak etkinlikte, organ bağışı süreci ve beyin ölümü kavramı detaylı olarak masaya yatırılacak.
Tıbbi ve Dini Boyutlar Ele Alınacak
Gerçekleştirilecek oturum kapsamında, Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Abdullah Can katılımcılara bilgilendirici bir sunum yapacak. Programın devamında ise İl Müftüsü Basri Bektaş kürsüye gelerek, dini açıdan organ nakli ve bağışının değerlendirilmesi başlıklı konuşmasıyla dinleyicileri aydınlatacak. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından nihayete erecek.
Toplumsal Farkındalık Hedefleniyor
Düzenlenen bu organizasyon ile birlikte, organ bağışı, beyin ölümü ve organ naklinin hem tıbbi hem de dini boyutlarının tüm yönleriyle ele alınarak toplum genelinde organ bağışına ilişkin hassasiyet ve farkındalığın artırılması amaçlanıyor.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Organ bağışı ve nakli süreçleri, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve ulusal mevzuat ile etik kurallara bağlı olarak gerçekleştirilen hayati bir tedavi yöntemidir. Beyin ölümü gerçekleşmiş bireylerden yapılan organ bağışları, organ bekleyen binlerce hastaya umut ışığı olmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.