İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Demirtaş Barajı’nda insansız cankurtaran aracı ile arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Saha çalışmaları kapsamında su üstündeki kazazedelere hızlı ve güvenli müdahale olanağı tanıyan insansız kurtarma aracının test ve uygulamalı denemeleri yapıldı. Bursa İtfaiyesi, teknolojiyi yakından takip eden ve arama kurtarma kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen yaklaşımı doğrultusunda yenilikçi ekipmanları sahada sınamaya devam etti.
Tatbikatın Amacı
Arama kurtarma kapasitesini ve teknolojik altyapısını güçlendirmeyi sürdüren Bursa İtfaiyesinden yapılan açıklamada, çalışmaların hedeflerine ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Gelişen teknolojilerden yararlanarak müdahale gücümüzü artırmak, can güvenliğini ön planda tutmak ve Bursa İtfaiyesini her geçen gün daha donanımlı, daha güçlü ve yeniliklere açık bir yapıya kavuşturmaktır. Her hayat değerlidir, her yenilik hayat kurtarmaya katkıdır."
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
İtfaiye teşkilatlarının arama kurtarma operasyonlarında teknolojik ekipman kullanımı, su üstü vakalarında müdahale süresini kısaltarak can kaybı riskini azaltmada kritik bir rol oynamaktadır. Bu tür tatbikatlar, personelin yeni nesil araçlara uyum sağlaması ve olası acil durumlara hazırlık seviyesinin artırılması açısından önem taşımaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.