İhlas Haber Ajansı (İHA) Büyükçekmece muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sinanoba Mahallesi'nde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Kemal Çebi ve çok sayıda ilçe sakini katılım gösterdi.

Kutlamaların Detayları

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli pankartlarla yürüyen kalabalık, bayram coşkusunu sokaklara taşıdı. Yürüyüş güzergahının tamamlanmasının ardından cadde üzerinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk heykelinin önünde durularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Vatandaşlardan Açıklamalar

Etkinliğe katılan vatandaşlardan İlyas Güven, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: "Cumhuriyet'in 103 yaşına girmesi bizim için büyük bir sevinç çünkü bu ebedi bir şey. Fakat Türkiye Cumhuriyeti büyük önder Atatürk'e çok şey borçlu. Bizler de çok şey borçluyuz. Bu borcumuzu ancak minnettarlığımızla ödemek zorundayız. Atatürk cumhuriyeti en güzel şekliyle bıraktı. Bunun değerini bilmek, bunu yaşatmak, bunu her şeyle benliğimizle benimsemek lazım. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın halkımız."

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde her yıl resmi törenler, fener alayları ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır. Yerel yönetimlerin öncülüğünde düzenlenen bu tür toplu yürüyüşler, toplumsal birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli bir gelenek olarak sürdürülmektedir.