İhlas Haber Ajansı (İHA) Nevşehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kapadokya bölgesinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi girişindeki peribacalarından biri henüz belirlenemeyen bir nedenle yıkıldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, jandarma, polis, sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Netleşti
Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından, yıkılan kayalıkların altında kalan kişilerin kimlik bilgilerine ulaşıldı. Olayda Fatih Eray Tuna (31), Begüm Çetinkaya Tuna ve Fransa vatandaşı Cynthia Francine Marie Madeleine Houpert'in (37) yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Yaralıların Tedavisi Sürüyor
Facianın ardından enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi devam ediyor. Sağlık ekiplerinin verdiği bilgiye göre, yaralananlar arasında 3 Fransız turist ile 2 Türk vatandaşı bulunuyor.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Kapadokya bölgesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi ve jeolojik yapısıyla öne çıkmaktadır. Bölgedeki tüf kayalardan oluşan peribacaları, doğal erozyon ve hava şartları nedeniyle zaman zaman risk oluşturabilmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.