İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, siyasette ve dış politikada tek pusulalarının Türkiye’nin çıkarları olduğunu vurgulayan Erdoğan, ülkenin hak ve menfaatlerini korumakta kararlı olduklarını belirtti.
Toplantının başında Zonguldak’taki maden ocağında hayatını kaybeden madencilere ve Ankara’daki askeri araç kazasında şehit olan Albay Sayit Gökgöz’e rahmet dileyen Erdoğan, hükümet olarak ülkeyi istikrar ve kalkınma yörüngesinde tutmaya devam ettiklerini ifade etti. Bölgesel istikrarsızlıkların arttığı bir dönemde iç huzurun korunmasının önemine dikkat çekti.
Libya Mutabakatı Ve Doğu Akdeniz Meselesi
Geçen hafta Libya Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakata değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımın Doğu Akdeniz’deki meşru hakları garanti altına alan büyük bir gelişme olduğunu söyledi. Kararın 'Tek Libya, Tek Devlet' ilkesiyle uyumlu olmasının kıymetli olduğunu belirten Erdoğan, Avrupa Birliği başta olmak üzere mutabakata gelen tepkilerin meşru bir gerekçesi bulunmadığını ifade etti.
2027 Yılı Bütçesi Ve Ekonomik Hedefler
2027 yılı merkezi yönetim bütçe teklifinin Meclise sunulduğunu hatırlatan Erdoğan, bütçe giderlerinin 27 trilyon 276 milyar lira, gelirlerin ise 23 trilyon 408 milyar lira olarak hesaplandığını kaydetti. Toplumsal refahı merkeze alan bütçeyle ekonomik dayanıklılığın artırılacağını, deprem ve afet harcamalarına ağırlık verileceğini belirtti. Ayrıca emeklilerin durumunu iyileştirecek yasal düzenlemelerin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesinin ümit edildiğini ekledi.
İran’a Yönelik Saldırı Söylentileri
Son günlerde komşu ülke İran’a yönelik artan saldırı haberlerine de değinen Erdoğan, bölgenin yeni bir şiddet sarmalına sürüklenmemesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin en büyük ihtiyacının kalıcı bir istikrar ortamı olduğunu sözlerine ekledi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Kabine toplantılarının ardından yapılan bu açıklamalar, Türkiye'nin hem iç güvenlik hem de dış politika önceliklerini uluslararası kamuoyuna duyurmasında temel bir platform işlevi görmektedir. Özellikle Doğu Akdeniz'deki stratejik hamleler ve bütçe planlamaları, ülkenin orta vadeli ekonomik ve jeopolitik yönelimlerini doğrudan şekillendirmektedir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.