Donald Trump'tan Rusya ve Ukrayna Savaşı Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin ardından Ukrayna savaşı konusunda anlaşmaya hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını belirtti.
Abd başkanı donald trump, "geçen gün rusya devlet başkanı vladimir putin ile savaşı sona erdirme konusunu görüşüyordum. bu arada anlaşmaya belki de şimdiye kadar hiç olmadığımız kadar yakın olduğumuzu düşünüyorum" dedi. Kaynak : İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da siber suç tehdidine ilişkin düzenlenen yuvarlak masa toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Rusya’da dört yıldır hapiste bulunan ABD vatandaşı 75 yaşındaki emekli öğretmen ve eski asker Stephen Hubbard’ın serbest bırakıldığına dikkat çekti. Trump, Hubbard’ın serbest kalması sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü ve savaşın sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya her zamankinden daha yakın olduklarını ifade etti.
Stephen Hubbard Serbest Bırakıldı
Ailesinin televizyondaki çağrılarından etkilendiğini belirten Trump, Putin’e Hubbard’ı bırakması için ricasında bulunduğunu ve bu talebin kabul gördüğünü aktardı. Hubbard’ın, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile birlikte ülkeye dönmekte olduğunu belirten ABD Başkanı, bu takas veya değişim için Rusya'ya herhangi bir şey verilmediğini vurguladı. Gelişmenin, geçen haftanın sonunda Putin’le gerçekleştirilen telefon görüşmesinde netleştiğini dile getirdi.
İran ve Çin Süreci Değerlendirildi
Savaşın durdurulması için sürdürülen müzakerelere değinen Trump, Rusya’nın İran konusuna müdahil olmamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İran ekonomisinin ve ordusunun büyük bir çöküş yaşadığını savunan Trump, Çin ve Rusya’nın savaşın bitmesini istediğini, Çin’in de bu sürece dahil olduğunu sözlerine ekledi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
ABD ve Rusya liderleri arasında diplomatik kanalların açık tutulması, uluslararası krizlerin çözümünde kritik bir rol oynamaktadır. Uzmanlar, mahkum takasları ve benzeri insani adımların daha geniş kapsamlı barış müzakerelerine zemin hazırlayabileceğini belirtmektedir.
Haber Kaynağı:
Haber içeriği ve/veya medya materyalleri(fotoğraf, video) İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından sağlanmıştır. Yayınlayan: NET HABER Editör Masası (AI Editoryal Katkısıyla).
Editöryel Şeffaflık:
Bu haberde İlden Karyonat tarafından editöryel düzenlemeler yapılmıştır. Haberin anlamından veya bağlamından farklılaştığını düşünüyorsanız iletişime geçiniz. İlden Karyonat - Editör onayıyla yayınlanmıştır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.