İhlas Haber Ajansı (İHA) Edirne muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bulgaristan’da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Edirne’de yaşayan çifte vatandaşlar sandık başına gitti.

Edirne’deki Bulgaristan Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıklarda oy verme işlemleri gerçekleştirildi. Vatandaşlar aileleriyle birlikte konsolosluğa gelerek oylarını kullandı ve vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

Seçim Süreci ve Yoğun İlgi

Ailesiyle oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Onur Atik, kızı ve kardeşiyle birlikte oyunu kullandığını belirterek sonuçların hayırlı olmasını diledi. Öykü Atik ise sabahın erken saatlerinde gelmelerine rağmen sandıklara olan ilginin yoğun olduğunu ifade etti. Özgür Atik de yeğeni ve ağabeyiyle birlikte oy verdiklerini dile getirdi.

Öte yandan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, oy verme sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.

İkinci Turda Yarışan İkililer

Bulgaristan’da 25 Ekim’de yapılan ilk turda adayların yeterli oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı. 1 Kasım’da düzenlenen ikinci turda İliyana Yotova-Kiril Valchev ile Andrey Gyurov-Georgi Kandev ikilileri yarışıyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Bulgaristan'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri, ülkenin siyasi geleceği ve dış politika yönelimi açısından kritik bir öneme sahiptir. Yurtdışında yaşayan çifte vatandaşların sandık süreçlerine katılımı, ikili ilişkilerin ve demokratik katılımın sürdürülebilirliği bağlamında takip edilmektedir.