İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Alagüney Mahallesi’nde yaşayan 82 yaşındaki İ.K., dün saat 15.00 sıralarında evinden çıktıktan sonra geri dönmedi. Yakınlarının durumu bildirmesi üzerine başlatılan arama çalışmaları sabaha kadar sürdü.

55 Personel Ve Dronlarla Arama Çalışması

Kayıp ihbarının ardından bölgeye sevk edilen Jandarma (Komando ve Asayiş), AFAD, UMKE, Kepsut Orman İşletme Müdürlüğü, MEB AKUB ve Bandırma Eti Maden ekiplerinden oluşan toplam 55 personel, 6 araç ve 4 dron ile geniş çaplı tarama faaliyeti yürütüldü. Ekiplerin titiz çalışması neticesinde İ.K., bugün saat 10.30 itibarıyla ormanlık alanda sağ salim tespit edilerek kurtarıldı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Doğa ve ormanlık alanlarda gerçekleştirilen arama kurtarma operasyonlarında, kriz yönetimi ve kurumlar arası koordinasyon hayati önem taşımaktadır. Jandarma, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü bu tür operasyonlar, kayıp vakalarının süresini kısaltarak hayatta kalma oranını doğrudan artırmaktadır.