İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Edremit ilçesinde bir otomobilin çarptığı tilki araçta sıkışık halde kaldı. Olay, Edremit Ülkü Yolu üzerindeki Grand Dallas mevkisinde kaydedildi.
Olay Yerinde Gerçekleşen Kurtarma Operasyonu
06 ED 9657 plakalı otomobilin çarpmasıyla birlikte başı ön panjura sıkışan hayvanı fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit Grup Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Doğal Yaşam Alanına Bırakıldı
Ekiplerin titiz çalışması sayesinde bulunduğu yerden çıkarılan tilkinin sağlık durumu kontrol edildi. Herhangi bir yarası bulunmadığı belirlenen hayvan, yaşam alanına geri bırakıldı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yaban hayatı ile yerleşim yerlerinin kesiştiği güzergahlarda bu tür vakalar sıklıkla yaşanmaktadır. İtfaiye ekipleri, yaban hayvanlarının kurtarılması ve rehabilitasyonu süreçlerinde kritik bir rol üstlenmektedir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.