İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Aralık 2024’te Erzurum’da müjdesini verdiği yeni stadyum ve spor kompleksi projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Havalimanı yolu üzerindeki Mehmet Sekmen Bulvarı mevkiinde yükselen projede vinçler ve iş makineleriyle yürütülen çalışmalar sürerken, şantiye alanında yaklaşık 10 vinç yer alıyor.

Kurulan şantiyede zemin hazırlıkları ve altyapı çalışmalarıyla birlikte temel imalatları da sürüyor. AK Parti Erzurum 8. Olağan İl Kongresi’nde Erzurumlulara 20 bin kişilik modern stadyum yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesinin ardından proje için süreç başlatılmıştı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12 Ağustos 2026’da ihalesi gerçekleştirilen projenin yaklaşık maliyeti 6 milyar 278 milyon TL olarak belirlendi. İhaleyi kazanan inşaat firmasıyla 26 Ağustos 2026’da 5 milyar 800 milyon TL bedelle sözleşme imzalandı.

Stadyumun Yanında Spor Kompleksi De Yapılacak

Proje kapsamında 20 bin seyirci kapasiteli, kış şartlarına uygun modern stadyumun yanı sıra 5 bin kişilik kapalı spor salonu, tam olimpik yüzme havuzu ve eğlence alanları da inşa edilecek. Mavi-beyaz renk mimarisiyle planlanan kompleksin, Erzurum’un spor altyapısına önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Resmi iş takvimine göre projenin 14 Ocak 2028’de tamamlanması öngörülüyor.

Vatandaşlardan Ve Eski Yöneticilerden Destek

Yapımı devam eden yeni stadyum hakkında konuşan Erdem Alan, projenin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurumspor FK eski yöneticisi Ali Karataş ise yeni stadyumun şehre çok yakışacağını ifade ederek projenin en kısa sürede tamamlanmasını temenni etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edilen büyük ölçekli kamusal yatırımlar, şehirlerin spor ve sosyal altyapısını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu tür projeler, bölgesel kalkınmaya katkı sağlarken uzun vadeli planlamalar çerçevesinde hayata geçirilmektedir.