İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşlara bin 103 adet lavanta fidanı hediye edildi.
Eskişehir Valilik Vilayet Meydanı’nda saat 14.00’te başlayan organizasyonda, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri halka fidan takdiminde bulundu. Cumhuriyet’in 103. yıl coşkusunun yaşandığı programa Eskişehir halkı büyük bir ilgi gösterdi.
Valilik Meydanı’nda Yoğun İlgi
Etkinlik alanında açıklama yapan Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras, Orman Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak amacıyla meydanda bulunduklarını belirtti. "Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümünde vatandaşlarımıza toplam bin 103 adet lavanta fidanı dağıtıyoruz" diyen Kiras, kısa süre içinde 500 fidanın sahiplerine ulaştığını ve dağıtımın sürdüğünü ifade etti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Orman genel müdürlükleri, milli bayramlar ve özel yıl dönümlerinde toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla fidan dağıtım etkinlikleri düzenlemektedir. Bu tür faaliyetler, yeşil alan bilincinin yaygınlaştırılmasında ve yerel halkın kutlamalara aktif katılımında önemli bir rol oynamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.