İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 4 sivilin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Saldırıların Bilanço Verileri
Açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025 tarihinden bu yana ölenlerin sayısının bin 505'e çıktığı kaydedildi. Bu süreçte enkaz altından çıkarılanların sayısı 838 olarak kayıtlara geçerken, toplam yaralı sayısı da 5 bin 332'ye ulaştı.
İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı askeri hareketlilikten bu yana Gazze Şeridi genelindeki toplam can kaybı 74 bin 396 kişiye yükseldi. Bölgedeki yetkililer, toplam yaralı sayısının ise 175 bin 449 olduğunu aktardı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Uluslararası insancıl hukuk ve Cenevre Sözleşmeleri, çatışma bölgelerinde sivillerin ve sivil altyapının korunmasını zorunlu kılmaktadır. Bölgede süregelen insani kriz, uluslararası toplumun ve ilgili kurumların acil diplomatik girişimlerini gerektiren yapısal sorunları beraberinde getirmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.