İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından geçilen habere göre, Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan ada ülkesi Vanuatu’nun Sola kasabası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) verilerine göre sarsıntı, yerel saatle 13.31’de ve 10 kilometre derinlikte kaydedildi.
Artçı Sarsıntılar Peşi Sıra Geldi
USGS tarafından yapılan açıklamada, 6,9 büyüklüğündeki ana sarsıntının ardından geçen 47 dakikalık süre içinde bölgede 6,3, 5,1 ve 5,2 büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldiği bildirildi. Yaşanan sarsıntılar sonrasında henüz resmi makamlardan olası bir can kaybı ya da maddi hasara ilişkin açıklama yapılmadı.
Bölgede Geçen Hafta da Deprem Olmuştu
Öte yandan Vanuatu'da geçtiğimiz salı günü de 6,3 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, sarsıntının ardından tsunami tehlikesi oluşmadığı ve can veya mal kaybı bildirilmediği açıklanmıştı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Pasifik Ateş Çemberi kuşağında yer alan Vanuatu ve çevresi, tektonik levhaların hareketliliği nedeniyle sık sık yüksek büyüklükteki depremlere sahne olmaktadır. Bölgedeki ada ülkelerinde deniz altı depremlerinin ardından tsunami izleme merkezleri tarafından sarsıntılar yakından takip edilmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.