İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), kuruluşunun 51’inci yıl dönümünü Ankara’da düzenlenen geniş katılımlı bir programla kutladı. Emeğin Evrensel Gücü: HAK-İŞ temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken konfederasyonun yarım asrı aşan geçmişini anlatan video gösterimi yapıldı.
Bakan Yardımcısı Aydın'dan Çalışma Hayatı Vurgusu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın teşrifleriyle gerçekleşen toplantıda, işçi hakları ve sendikal örgütlenme masaya yatırıldı. Aydın, yaptığı konuşmada Bakanlık olarak temel önceliklerinin insan onuruna yakışır koşulları sağlamak olduğunu belirterek HAK-İŞ’i sosyal paydaş olarak gördüklerini ifade etti. Ayrıca Gazze'de yaşanan zulme karşı konfederasyonun sergilediği ilkeli duruşu takdir ettiğini dile getirdi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan Mücadele Mesajı
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise programda yaptığı değerlendirmede konfederasyonun çalışma hayatındaki sorunların çözümü için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini vurguladı. 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz gibi kritik süreçlerde millet iradesinden yana olduklarını hatırlatan Arslan, uluslararası sendikal dayanışmaya da dikkat çekerek Filistin, İran ve Sudan’daki işçi örgütleriyle bağları sürdüreceklerini kaydetti. Program, sendika başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla sona erdi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Türkiye'de sendikal hareketin gelişiminde önemli bir konuma sahip olan konfederasyonlar, çalışma ilişkilerinin düzenlenmesinde ve sosyal diyalğun artırılmasında aktif rol oynamaktadır. Tarihsel süreçte yaşanan idari ve politik değişimlerde işçi haklarının korunması, ulusal ve uluslararası platformlarda konfederasyonların yürüttüğü faaliyetlerle şekillenmektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.