İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Ankara'nın Haymana ilçesinde yürek yakan bir iş kazası yaşandı. Babasının traktöre bağlı mibzerle tarlada çalıştığı sırada meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Ayşegül Güleşçi henüz bilinmeyen bir nedenle seyir halindeki araçtan aşağı düştü.
Traktörün Arkasındaki Mibzerin Altında Kaldı
Traktörün arkasına takılı tarım aleti olan mibzerin altında kalarak ağır yaralanan talihsiz çocuk, babası tarafından hızla otomobile bindirilerek Haymana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen küçük kız kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Otopsi İşlemi İçin Adli Tıp Kurumu'na Sevk Edildi
Olayın ardından Haymana Cumhuriyet Savcısı hastanede ve olay yerinde incelemelerde bulundu. Savcılık tarafından gerçekleştirilen otopsi işlemlerinin ardından Ayşegül Güleşçi'nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Tarım alanlarında iş makineleri ve traktörlerin arkasına bağlanan mibzer gibi ekipmanlar, iş güvenliği açısından ciddi riskler barındırmaktadır. Uzmanlar, özellikle çocukların tarım araçlarının üzerinde veya yakınında bulunmasının büyük tehlike oluşturduğuna dikkati çekerek bu tür kazaların önlenmesi için güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.