İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü davasının üçüncü duruşmasının ikinci oturumu görülmeye devam etti. Duruşmada ifade veren tanıklar, inşaat projelerinde iskan izinleri ve ruhsat süreçleri için talep edilen rüşvet iddialarını mahkemeye aktardı.
Şişli’deki Projede Rüşvet İddiası
Abdi İbrahim firmasının Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve tanık olan İlker Aydın, Şişli’de Rotana Rezidans projesini gerçekleştiren mağdurların iskan izni için para vermeye zorlandığını belirtti. Aydın, Şişli Belediyesi eski danışmanı Altan Ertürk'ün belediye başkanı adına konuştuğunu ve ilk iki blok için 3,5 milyon dolar talep ettiğini söyledi. Ortakların şirketten bu tutarda para çektiğini bildirdiğini ifade eden Aydın, üçüncü blok için ise 10 milyon dolar istendiğini, Süleyman Atik'in bu rakamı 4 milyon dolara düşürdüğünü kaydetti.
Valenin Teslimatı ve Diğer İddialar
Duruşmada tanık olarak dinlenen vale Hüseyin Kiriş, Uskumru restoranında işletmeci Seyfettin Taştan'ın kendisine bıraktığı ve içinde market kartları bulunan iki koliyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldiğini söyleyen iki kişiye teslim ettiğini anlattı. Torunlar İnşaat çalışanı Metin Karakoç ise İBB tarafından deprem yardımı adı altında 5 milyon dolarlık bir yardım talebinde bulunulduğunu ancak şirket yönetiminin bu talebi reddettiğini açıkladı.
Bakırköy'deki Ruhsat Görüşmesi
Capacity AVM işletmeci firmasının avukatı İsmail Serdar İplikçioğlu da tanık sıfatıyla beyanda bulundu. İplikçioğlu, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz ile yaptığı görüşmede alışveriş merkezinin ruhsat işlemleri için elden 3 milyon dolar rüşvet istendiğini, bu talebi kurumsal yapıları gereği kesin bir dille reddettiklerini mahkemede anlattı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Ceza muhakamesi süreçlerinde tanık beyanları, iddiaların somutlaştırılması ve delil tespiti açısından kritik bir aşama oluşturmaktadır. Yargılama makamları, iddia edilen rüşvet ve zorlama fiillerine ilişkin sunulan beyanları ve belgeleri hukuki değerlendirmeye tabi tutarak karar vermektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.