İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kentte iki katlı ahşap bir binada yangın çıktı. Obruk köyü Tepe Mahallesi'nde bulunan ve 1,5 yıldır kullanılmadığı öğrenilen evde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan alevler kısa sürede yapsıyı sardı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verilmesiyle bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucunda alevler kontrol altına alındı ve söndürüldü. Olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.
İnceleme Başlatıldı
Meydana gelen olayda can kaybı ya da yaralanma bildirilmezken, ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hâle geldi. Yetkililer olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Ahşap binalarda elektrik kontağı, eski tesisat veya çevresel faktörler gibi nedenlerle çıkan yangınlar, yapı malzemesinin cinsi nedeniyle hızla yayılarak maddi hasara yol açmaktadır. İlgili birimler tarafından yürütülen incelemeler, bu tür olayların çıkış nedeninin belirlenmesinde kritik rol oynamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.