İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kuzey Marmara Otoyolu’nda seyir halindeki bir tırdan kopan büyük bir lastik, trafikte metrelerce yuvarlanarak tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Olay, sabah saatlerinde Başakşehir istikametinde meydana geldi.

Otoyolda ilerleyen bir tırın lastiği, henüz belirlenemeyen bir nedenle yerinden çıkarak yola savruldu. Eğimin etkisiyle rampada hız kazanan kontrolsüz lastik, diğer sürücülerin arasından geçerek metrelerce ilerledi.

Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı

Şans eseri herhangi bir araca çarpmayan başıboş lastik, yol kenarında yer alan yön tabelasına çarparak durmayı başardı. Yaşanan bu korku dolu anlar ise aynı güzergahta seyreden bir başka sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde lastiğin otoyoldaki tehlikeli yolculuğu net bir şekilde yer aldı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Otoyollarda ağır tonajlı araçların periyodik bakım ve kontrollerinin aksatılması, bu tür can ve mal güvenliğini tehdit eden teknik arızaların yaşanmasında önemli bir etken olarak öne çıkmaktadır. Uzmanlar, yük taşıyan araçların lastik ve aksam denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiğini vurgulamaktadır.