İhlas Haber Ajansı (İHA) Malatya muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Yazıhan ilçesi Gayret Mahallesi'nde yer alan bir sitede komşular arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. E. G. ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan ve aynı zamanda site yöneticisi olan 42 yaşındaki Eser Kaya arasında başlayan sözlü kavga kısa sürede büyüdü.
Yaşanan tartışmanın büyümesi sonucunda şüpheli E. G. tarafından Kaya'ya silahla ateş açıldı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekpileri yönlendirildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde Eser Kaya'nın yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Soruşturma Başlatıldı
Olay yerinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Kaya'nın cansız bedeni, otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın hemen ardından kaçmayan şüpheli E. G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Konuyla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Türk Ceza Kanunu hükümleri çerçevesinde kasten öldürme suçları, şahsa karşı işlenen en ağır suç tipleri arasında yer almaktadır. Adli makamlar tarafından yürütülen soruşturmalarda delil toplama ve otopsi işlemleri, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması açısından kritik bir hukuki süreç oluşturur.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.