İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından geçilen habere göre, Mısır'ın Gize vilayetinde iki yolcu treninin çarpışması sonucunda büyük bir kaza meydana geldi. Kahire'nin yaklaşık 76 kilometre güneyindeki olayda 4 kişi yaşamını yitirirken, 88 kişi de yaralandı. Gize-Fayoum seferini yapan trenin, Kahire-Aswan seferini gerçekleştiren trene arkadan çarptığı ve şiddetli çarpışmanın etkisiyle bazı vagonların raydan çıktığı bildirildi.
Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Olay yerinde acil durum ekiplerinin yürüttüğü enkaz kaldırma ve arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürerken, demir yolu yetkilileri Kahire-Yukarı Mısır hattındaki ulaşım hizmetlerinin yeniden normale döndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, yaşanan feci kazayla ilgili kapsamlı ve acil bir soruşturma açılması talimatını vererek, ihmali bulunan tüm sorumluların hesap vereceğini ifade etti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Demir yolu kazaları, genellikle sinyalizasyon hataları veya insan faktöründen kaynaklanan operasyonel aksaklıklar neticesinde meydana gelmektedir. Benzer olaylarda ulusal demir yolu otoriteleri, güvenlik protokollerini gözden geçirerek teknik denetimleri artırmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.