İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul'da gerçekleştirilen EnjoyAI Avrasya 2026 Uluslararası Robotik Yarışması'nda Muş Bahçeşehir Koleji ve Muş Müzik Akademisi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Altı ülkeden 202 takımın katılımıyla düzenlenen organizasyonda Muşlu öğrenciler, Drone Cup kategorisinde önemli dereceler elde etti.
Uluslararası Alanda Büyük Gurur
Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bosna-Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Kazakistan ve Kırgızistan'dan gelen genç yeteneklerin mücadele ettiği yarışma, altı farklı kategoride gerçekleştirildi. Robotik Düşler Atölyesi koçu Salih Kan ile Bahçeşehir Koleji Robotik Kodlama Öğretmeni Mine Işık'ın rehberliğinde hazırlanan Muşlu öğrenciler, Drone Cup kategorisinde ortaokullarda Avrasya birinciliğini, ilkokullarda ise ikinciliği kazandı. Öte yandan yarışmada mücadele eden iki ortaokul takımı TeamSprint ödülüne layık görüldü.
Çin'deki Finale Hazırlanıyorlar
Öğrenciler etkinlik boyunca drone kullanımı, parkur görevlerini tamamlama, koordinasyon ve sorun çözme yeteneklerini sergiledi. Muş Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Serdal Arslan, elde edilen derecelerin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek öğrencilerin hayallerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. İstanbul'daki dereceleriyle dikkat çeken başarılı öğrenciler, aralık ayında Çin'de düzenlenecek uluslararası finalde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Robotik ve kodlama yarışmaları, öğrencilerin erken yaşta analitik düşünme, algoritmik problem çözme ve mühendislik temellerini kazanmasında kritik bir rol oynamaktadır. Uluslararası platformlarda elde edilen bu tür dereceler, öğrencilerin küresel düzeyde teknoloji üretme yetkinliklerini artırmasının yanı sıra ülkelerin STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanındaki insan kaynağı gelişimine de doğrudan katkı sağlamaktadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.