İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, sel felaketinin meydana geldiği Sarıyer Ayazağa'da risk oluşturan yapıların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, doğrudan dere yatağı içerisinde yer alan stadyumun yıkımına geçildi.

Yıkım Çalışmaları Hız Kazandı

Ekipler, olası yeni taşkın risklerinin önüne geçmek amacıyla bölgede güvenlik önlemleri alarak yıkım faaliyetlerini sürdürüyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Dere yataklarında bulunan yapılaşmalar, aşırı yağışlar ve sel felaketleri sırasında suyun akışını engellediği için büyük bir risk faktörü oluşturmaktadır. İlgili imar mevzuatı ve kentsel dönüşüm yönetmelikleri, bu tür taşkın risk alanlarındaki yapıların tasfiye edilmesini öngörmektedir.