Törenin devamında Sinop Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Genç, derneğin çelengini Atatürk Anıtı’na bıraktı. Yapılan konuşmalarda muhtarlık müessesesinin 1829 yılından bu yana devlet ile millet arasında köprü vazifesi gördüğü vurgulandı. Dernek Başkanı Genç, yerel yönetimlerin ilk halkası olan muhtarların büyük bir özveriyle görev yaptığını ifade etti.
Protokol ve Katılımcılar
Düzenlenen anlamlı programa Sinop Vali Yardımcısı Cevat Gün, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Karaduman ve İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman iştirak etti. Ayrıca AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Gündoğdu, Yeni Parti İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya ile çok sayıda muhtar da törende hazır bulundu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski ve temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilmektedir. Devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi güçlendiren bu kurum, son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ve özlük haklarındaki iyileştirmelerle daha etkin bir konuma taşınmıştır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.