İhlas Haber Ajansı (İHA) Şırnak muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Şırnak Valiliği tarafından kentte gerçekleştirilecek askeri faaliyetler kapsamında önemli bir güvenlik uyarısı yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından planlı eğitim ve atış faaliyetlerinin hayata geçirileceği bildirildi.

Hisar Ana Üs Bölgesinde Tatbikat

Yapılan resmi açıklamada, havan atışlarının 2-6 Kasım 2026 tarihleri arasında Hisar Ana Üs Bölgesinde icra edileceği kaydedildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek her türlü olumsuzluğun önlenmesi amacıyla belirtilen tarihlerde söz konusu araziye girişlere kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Askeri güvenlik bölgelerinde gerçekleştirilen planlı atış faaliyetleri, sivil yerleşimlerin ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla yasal mevzuatlar çerçevesinde geçici olarak sivil girişlerine kapatılmaktadır. Bu tür duyurular, olası kazaların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.