İhlas Haber Ajansı (İHA) Uşak muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketicilerin korunması amacıyla et ve et ürünlerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.
Laboratuvar İncelemeleri Başlatıldı
Gerçekleştirilen denetimler kapsamında köfte, lahmacun, pide ve kebap harçları başta olmak üzere çeşitli et ürünlerinden analiz edilmek üzere numuneler alındı. Alınan bu numuneler, içeriklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve ilgili mevzuata uygunluklarının değerlendirilmesi amacıyla Bakanlığa bağlı resmi laboratuvarlara gönderildi.
Yasal İşlemler Uygulanacak
Laboratuvar ortamında numunelerin niteliğine ve analiz amacına bağlı olarak serolojik ve histolojik muayeneler yapılacak. Yapılacak analiz sonuçlarında mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde, 5996 sayılı Kanun çerçevesinde gerekli yasal işlemler hızla uygulanacak ve idari para cezası dahil ilgili tüm yaptırımlar devreye alınacak. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Türkiye'de gıda güvenilirliğinin tarladan sofraya kadar her aşamada korunmasını amaçlayan temel düzenlemeler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen resmi kontroller ve laboratuvar analizleri, halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.