İhlas Haber Ajansı (İHA) finans servisinin derlediği verilere göre, Vestel finansal yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir adım attı. Bankalarla yürütülen görüşmeler devam ederken, şirket 500 milyon dolarlık Eurobond için yatırımcılarına iki farklı teklif iletti.
Finansal Yeniden Yapılandırma Görüşmeleri
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında sürdürülebilir bir bilanço yapısı hedefleniyor. Mevcut borçların iki yıl anapara ve faiz ödemesiz, 2041 vadeli olarak yapılandırılması için bankalarla müzakereler sürüyor.
Eurobond Sahiplerine İki Alternatif
Toplam nominal tutarı 500 milyon dolar olan 2029 vadeli Eurobond için başlatılan süreçte yatırımcılara iki seçenek tanındı. Uzun vadeli ilk seçenekte vade 2035 yılına uzatılırken faiz oranı yüzde 4 olarak belirlendi. İkinci seçenekte ise anaparanın yüzde 55'ine eşit, 2032 vadeli yeni tahviller önerildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Finansal yeniden yapılandırma süreçleri, şirketlerin borç yükünü hafifleterek uzun vadeli operasyonel devamlılığını sağlamayı amaçlayan hukuki ve finansal mekanizmalardır. Bu tür yapılandırmalar, tahvil sahipleri ve kreditör bankalar arasında mutabakat gerektiren karmaşık süreçler olarak öne çıkmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.