İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Yemen ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda Husi milis hedef alındı. Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Mecid Abdullah en-Nezzili, Yemen Şafağı Operasyonu kapsamında son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığını belirtti. Husilere ait hedeflere bin 87 başarılı saldırı düzenlendiğini aktaran en-Nezzili, bu operasyonlar neticesinde komuta kademesi dahil yaklaşık 336 kişinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.
Cephe Hatlarında Yoğun Çatışmalar Sürüyor
Taiz, Cevf, Marib ve el-Beyda ile ülkenin güney ve güneybatı cephelerinde çatışmalar aralıksız devam ediyor. Askeri yetkililer, sızma ve takviye girişimlerinin kararlılıkla engellendiğini, operasyonlar sırasında sivillerin korunması için azami hassasiyet gösterildiğini kaydetti. Çatışmaların merkezinde yer alan bölgelerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Karşılıklı Açıklamalar ve İHA İddiaları
Diğer yandan, Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree, Suudi Arabistan yönetiminin Medine-i Münevvere yönüne fırlatılan bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü iddialarını yalanladı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki ise ülkenin doğu bölgesine yönelen 1 İHA'nın daha havada imha edildiğini duyurdu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yemen'deki iç savaş, uluslararası hukukun meşru kabul ettiği hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında uzun süredir devam eden karmaşık bir çatışma dinamiğine sahiptir. Bölgedeki askeri hareketlilik, enerji hatlarının güvenliği ve bölgesel aktörlerin stratejik dengeleri açısından uluslararası toplum tarafından yakından takip edilmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.