İhlas Haber Ajansı (İHA) Yozgat muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kent merkezinde gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda çok sayıda tütün mamulüne el konuldu. Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçak ürünlerin satışının engellenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında belirlenen adrese baskın düzenledi.
Aramalarda Çok Sayıda Malzeme Bulundu
Gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde 3 bin 500 adet makaron, 50 kilogram kıyılmış tütün, 2 adet sigara sarma makinesi ve bir adet tütün harmanlama makinesi muhafaza altına alındı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Y.D. isimli şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Kaçak tütün ve makaron ticareti, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında suç teşkil etmekte olup, emniyet birimleri bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı denetimlerini sürdürmektedir. Vergi kayıplarının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla ülke genelinde denetimler düzenli olarak devam etmektedir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.