• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hablemitoğlu suikastı davasına tanık beyanlarıyla devam edildi
Genel
Yayınlanma: 29 Kasım 2023 - 19:35

Hablemitoğlu suikastı davasına tanık beyanlarıyla devam edildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç

Genel
29 Kasım 2023 - 19:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Ankara Çankaya'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada tanık beyanlarının alınmasına devam edildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile Enver Altaylı katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen T.T, sanık Nuri Gökhan Bozkır'ı tanıdığını ve 2006'da birlikte yargılandıklarını söyleyerek "Bozkır FETÖ ile ilgili çok şey bildiğini sürekli söylerdi. Kendisinin Özel Kuvvetler Komutanlığında görevlendirildiğini ve FETÖ'nün içine sızdığını, rapor hazırladığını anlattı. Bozkır'ın bir dediği bir dediğine tutmuyordu. Zihni Çakır'a Hablemitoğlu suikastının Özel Kuvvetler tarafından işlendiğini düşündüğünü söyledi. Sonra 'Delil toplayacağım.' dedi, ortadan kayboldu." diye konuştu.

Tanık T.T, kendisini Zihni Çakır ile Bozkır'ın tanıştırdığını belirterek "Bozkır'ın anlattıklarını terör şubeye anlattım. Araştırıldı ve bizi yanlış yönlendirmeye çalıştığını, anlattıklarının doğru olmadığını anladık. 2014'ten beri Bozkır'ı hiç görmedim. Olayın olduğu tarihte ben cinayet bürodaydım. Cinayette kullanılan fişeği 2002'de Türkiye'de bulmak mümkün değil." dedi.

Tanık A.B. ise sanıklarla Özel Kuvvetler Komutanlığında birlikte çalıştıklarını ifade ederek şu beyanı verdi:

"Görev dışında Levent Albayımla görüşürdük. Cinayetle ilgili hiçbir şey konuşulmadı. Hablemitoğlu'na arkadaşlarımın saygısı ve sevgisi vardı. Nuri Gökhan Bozkır'ın 3-4 tane vukuatı vardı. Kendisi hakkında hukuki işlemler yapılması için yazılar yazdım. Kara Harp Okulundayken disiplin sorunu vardı. Evdeki eşyaları satıp sonra polisi çağırıp 'Evime hırsız girdi' diye tutanak tutturmuş. Bozkır'ın sürekli yasa dışı işleri vardı."

Tanık A.B. ise Bozkır'ın en büyük vukuatının, Özel Kuvvetler Komutanlığı gazinosuna dışarıdan misafir almak olduğunu belirterek "31 Aralık'ta nöbetçi amir emir vermesine rağmen gizlice dışarıdan misafirlerini içeriye alarak, Muharebe Arama Kurtarma Alay Komutanlığı gazinosuna sokmuş. Özel Kuvvetler Komutanlığının içerisine, komutanın misafiri hariç kimse giremez. Bu olaydan sonra kendisine 10 gün göz hapsi verildi." diye konuştu.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı tanık S.E. de "Bozkır'ın ifadelerinin hepsi belirsiz. Yurt dışı görevlendirmeleri Özel Kuvvetler Komutanı tarafından belirlenir. Özel Kuvvetlerdeki kişilerin bu olaya dahil olmayacağını değerlendiriyorum." dedi.

Mahkeme, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya video konferans aracılığıyla katılan sanık Enver Altaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul etti.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
ABTTF Başkanı Habipoğlu, Yunanistan’ın azınlığını tanımayan tek AB ülkesi olduğunu belirtti
ABTTF Başkanı Habipoğlu, Yunanistan’ın azınlığını tanımayan tek AB ülkesi olduğunu belirtti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi