• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. HAK-İŞ'ten "Kadın Strateji Belgesi Çalıştayı"
Genel
Yayınlanma: 04 Ekim 2023 - 12:54
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 12:56

HAK-İŞ'ten "Kadın Strateji Belgesi Çalıştayı"

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), kadın çalışmaları konusunda 2024-2028 yıllarını kapsayan hedef ve stratejilerini belirlemek üzere "Kadın Strateji Belgesi Çalıştayı" düzenledi.

Genel
04 Ekim 2023 - 12:54
Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 12:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), kadın çalışmaları konusunda 2024-2028 yıllarını kapsayan hedef ve stratejilerini belirlemek üzere "Kadın Strateji Belgesi Çalıştayı" düzenledi.

HAK-İŞ tarafından kadın çalışmaları konusunda 2024-2028 yıllarını kapsayan hedef ve stratejileri belirlemek üzere "Kadın Strateji Belgesi Çalıştayı" düzenlendi. HAK-İŞ Genel Merkezi'ndeki çalıştayda kadın hakları, kadınların ev ve iş hayatında yaşadığı problemler olmak üzere birçok konu ele alındı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Yunus Değirmenci, Türkiye'de kadınların bireysel hak ve özgürlüklerinin hedef alındığını ve ev ve iş hayatında baskıyla karşılaştıklarını belirterek, "Çalışma hayatında kadınların düşük ücretlere ve düzensiz istihdam şekillerine maruz kaldığını görüyoruz. Kadınlar açısından iş ve aile hayatının birbiriyle uyumlu hale getirilmediğini görüyoruz. Kadın çalışanların görev dağılımında adil davranılmadığını biliyoruz. Sadece çalışma hayatında değil, hayatın her alanında ayrımcılığa maruz kalan kadınların temsil ve karar mekanizmalarında görev almadığını ve söz sahibi olamadığını da biliyoruz. Kadınların iş gücüne katılabilmelerinin ve iş hayatında varlıklarını sürdürebilmelerinin önündeki bu ve buna benzer sorunların ortadan kaldırılması için HAK-İŞ olarak büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Kadın hakları ve hukuksal referanslar hakkında eğitimler verdik ve vermeye devam edeceğiz"

Kadın çalışanların çalışma koşullarını iyileştirmek için adımlar attıklarını ifade eden Değirmenci, "Kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlara çözümler üretebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın maruz kaldığı kötü koşulları önlemek ve kadınlarımızı güçlendirmek için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. HAK-İŞ'in hayata geçirmiş olduğu projelerle birlikte neredeyse Türkiye'nin her yerindeki üyelerimize cinsiyet algısı, mobbing, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması, cinsiyet eşitliği alanında uluslararası referanslar, iletişim becerileri, sendikal hayatta kadın temsili, toplu iş sözleşmesi müzakere teknikleri, çalışma yaşamında kadın hakları ve hukuksal referanslar hakkında eğitimler verdik ve vermeye devam edeceğiz" dedi.

"HAK-İŞ'in artan üye sayısına paralel olarak kadın üye sayımızın da artacağına olan inancım sonsuzdur"

HAK-İŞ'e üye kadın sayısının 2009'da 9 bin, şu an ise 220 binin aştığını belirten Değirmenci, sözlerine şöyle devam etti:

"Ortaya koyacağımız projelerle ve çalışmalar sayesinde HAK-İŞ'in artan üye sayısına paralel olarak kadın üye sayımızın da artacağına olan inancım sonsuzdur. HAK-İŞ olarak konfederasyonumuzun ve üye sendikalarımızın kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, kadın odaklı politikaların artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Ayrıca kadın üyelerimizin hak ve menfaatlerinin gözetilmesi, uluslararası rol ve sorumlulukların geliştirilmesi, HAK-İŞ'in başlıca hedeflerindedir. Bundan yola çıkarak hepinizin malumu olduğu üzere konfederasyonumuz 2015 yılında HAK-İŞ Kadın Komitesi öncülüğünde dört yıllık hedefleri içeren 'HAK-İŞ Kadın Strateji Belgesi' oluşturmuştur. 2019-2023 strateji belgesinde ortaya konulan amaçların hemen hemen hepsi Konfederasyonumuz ve sendikalarımız tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki 4 yıllık süreci kapsayacak olan yeni strateji belgesinin revize edilmesi için de sizlerin sunacağı katkıları değerli buluyorum."

Çalıştay HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin'in sunumluyla devam etti. HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Yunus Değirmenci, çalıştay sonrası geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen terör saldırısı girişimine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Değirmenci, terör saldırısı girişiminde yaralanan polislere şifalar dileyerek, "Biz bu filmi çok seyrettik. Özellikle Meclisin açılacağı bir günde Türk milletine, Türk devletine verilmek istenen mesajı iyi okuyoruz. Ancak bunlardan kimseye bir ekmek çıkmaz. Ülkemiz, devletimiz, milletimiz bunlara geçmişte pabuç bırakmadığı gibi yine pabuç bırakmaz. Terörün kökü kazınıyor, bitmek üzere. Bu telaşla kaybetmenin hırsıyla özellikle Meclisimizin açıldığı bir günde devletimize, milletimize verilmek istenen mesajın bunlara bir faydası yok. Biz bir ölür, bin diriliriz. Dolayısıyla bu terör örgütlerinin bu yapmak istedikleri hain saldırıları HAK-İŞ olarak şiddetle kınıyoruz."

Çalıştaya HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin ve HAK-İŞ üyeleri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Meclis'te ziyaretçiler için "günlük 5 araç" sınırlaması
Meclis'te ziyaretçiler için "günlük 5 araç" sınırlaması

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi