• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Hasta, yaşlı ve engelliler ambulanslarla sandığa gidiyor
Siyaset
Yayınlanma: 31 Mart 2024 - 13:43

Hasta, yaşlı ve engelliler ambulanslarla sandığa gidiyor

Kastamonu'da oy kullanmak isteyen hasta, yaşlı ve engelliler, ambulanslarla evlerinden alınarak oy kullanacakları sandıklara taşınıyor.

Siyaset
31 Mart 2024 - 13:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kastamonu'da oy kullanmak isteyen hasta, yaşlı ve engelliler, ambulanslarla evlerinden alınarak oy kullanacakları sandıklara taşınıyor.

Kastamonu'da saat 08.00'de başlayan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçmenlerin siyasi iradelerini sandığa yansıtması için kurum ve kuruluşlar gün boyu hizmet veriyor. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen ekipler, ambulanslarla oy kullanmak isteyen hasta, yaşlı ve engellileri sandıklara taşıyor. Oy kullanmak isteyen hasta, yaşlı ya da engellerin kimisi sedye ile kimisi tekerlekli sandalye ile sandığa gitti. Görevliler gözetiminde oylarını kullanan hasta, yaşlı ve engelliler, daha sonra ambulanslarla tekrar evlerine kadar bırakılıyor.

Kastamonu'da il genelinde kayıtlı 295 bin 443 seçmen bin 654 sadıkta oylarını kullanıyor. Oy kullanmak isteyen hasta, yaşlı ya da engelli vatandaşlardan şu ana kadar 30'un üzerinde seçmen ambulanslarla oy kullanacakları sandıklara taşındı.

Sağlık personelleri tarafından oy kullanacağı okula getirilen Osman Kaştaş, "Şu anda ben çok memnunum. Allah razı olsun devletimizden. İlk öncelikle doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız, bu arkadaşlarımız iyi ki varlar. Bundan 20 yıl öncesine gidelim, ne ambulans geliyordu ne de başka bir şey. Bugünler çok güzel, ben aldığım hizmetten çok memnunum. Hastanemizden, hastane personelimizden Allah bin kere razı olsun. Cenab-ı Allah hiçbirinin ayağını taşa değdirmesi" dedi.

"Ambulans gelmeseydi, oy kullanmaya gelemezdim"

Ambulans gelip kendisini almasaydı kendi imkanlarıyla oy kullanmaya gelemeyeceğini söyleyen Kaştaş, "Ambulans gelmeseydi, oy kullanmaya gelemezdim. Sağ olsunlar, beni yürütmediler. Sıkışırdım, nefes alamazdım. Ambulansla gelip beni aldılar. Ben KOAH hastasıyım, nefes darlığı, karaciğer yağlanması, kalp büyümesi, Lenf kanseri (lenfoma) hastalıklarının hepsi var. Arkadaşlara da çok çok teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Son Haberler
Adıyaman-Çelikhan yolu şehir geçişi çalışmaları başladı
Adıyaman-Çelikhan yolu şehir geçişi çalışmaları başladı
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027...
Eskişehir'in genç nüfusu ülke ortalamasının altında
Eskişehir'in genç nüfusu ülke ortalamasının altında
Adıyaman'da şehircilikte yeni dönem: "Kırmızı Kot" uygulaması
Adıyaman'da şehircilikte yeni dönem: "Kırmızı Kot"...
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Oyuncu Berrak Tüzünataç oyunu kullandı
Oyuncu Berrak Tüzünataç oyunu kullandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi