• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hatay'da yapılan ilk köy tipi afet konutlarının hak sahipleri kurayla belirlendi
Genel
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 - 18:32

Hatay'da yapılan ilk köy tipi afet konutlarının hak sahipleri kurayla belirlendi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı: - "Bu tabii başlangıç ve ilk. İlk olduğu için de heyecanlıyız, mutluyuz. İnşallah bu heyecanımız artarak devam edecek. Ben hak sahiplerine şimdiden yeni yuvalarında, yeni evlerinde afetten, sorundan, sıkıntıdan uzak; mutlu, huzurlu, güzel bir yaşam diliyorum"

Genel
10 Ekim 2023 - 18:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun ve Hassa ilçesi Sapanözü mahallelerinde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan depremzedeler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen 37 köy tipi afet konutunun hak sahipleri, noter huzurunda gerçekleşen kura çekimiyle tespit edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen programda 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına sabır diledi.

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirten Masatlı, kentte ağır hasarlı bina yıkımları ve enkaz kaldırma noktasında iyi bir noktaya gelindiğini ifade etti. Masatlı, "Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremin ilk günlerinden itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri buraları hiç yalnız bırakmadılar." dedi.

Masatlı, ilde 297 bin hak sahibinden 240 bininin hak sahipliği için müracaat ettiğini ve gerekli değerlendirmenin yapıldığını kaydetti.

Vali Masatlı, gerçekleşecek kurayla Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde 25, Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi'nde 12 köy tipi afet konutunun hak sahibinin belirleneceğini söyledi.

Hatay'da hak sahipleri belirlenen ilk köy tipi afet konutlarını teslim edeceklerinden dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Masatlı, "Bu tabii başlangıç ve ilk. İlk olduğu için de heyecanlıyız, mutluyuz. İnşallah bu heyecanımız artarak devam edecek. Ben hak sahiplerine şimdiden yeni yuvalarında, yeni evlerinde afetten, sorundan, sıkıntıdan uzak, mutlu, huzurlu, güzel bir yaşam diliyorum. Allah hayırlı ve uğurlu etsin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişiyle 37 köy tipi afet konutunun hak sahibi belirlendi.

Kura çekimi sonucu belirlenen ilk hak sahibi Bedi Sert, 6 Şubat'ta Babatorun Mahallesi'ndeki evinin yıkıldığını kaydetti.

Sert, yeni evine kavuşacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah devletimizden razı olsun. Hak sahiplerine evlerini teslim etmeye başladılar. Kurada ilk benim ismim çıktı. Şansım çok büyük. Allah'a şükürler olsun." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması için mutabakata vardı
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması...
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Trabzon'da sahil yolunda silahlı çatışma: 1 yaralı
Trabzon'da sahil yolunda silahlı çatışma: 1 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi