• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Hatay'ın su şebekesine Konya ekiplerinden can suyu
Çevre
Yayınlanma: 13 Şubat 2023 - 10:28
Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 10:30

Hatay'ın su şebekesine Konya ekiplerinden can suyu

Deprem felaketinin hemen ardından Hatay'a giderek arama kurtarma, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme, temiz su temini, enerji ihtiyacı, yardımların koordinasyonu gibi hizmetleri yerine getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin zarar gören su şebekesini tamir ederek bölgeye can suyu verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, jeneratörler aracılığıyla pompaları çalıştırdıklarını ve Hatay'ın ana terfi hattına su basarak

Çevre
13 Şubat 2023 - 10:28
Güncelleme: 13 Şubat 2023 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem felaketinin hemen ardından Hatay'a giderek arama kurtarma, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme, temiz su temini, enerji ihtiyacı, yardımların koordinasyonu gibi hizmetleri yerine getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin zarar gören su şebekesini tamir ederek bölgeye can suyu verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, jeneratörler aracılığıyla pompaları çalıştırdıklarını ve Hatay'ın ana terfi hattına su basarak besleme deposuna suyu intikal ettirdiklerini belirterek, "Asıl hedefimiz Hatay ilinin şehir şebekesinin çalıştırılması. Şu anda ekiplerimizle burada yoğun bir şekilde çalışma yapıyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2 büyük depremin yaşandığı Hatay'da sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyacına çözüm üretiyor. Depremin ilk gününden itibaren ekiplerini afet bölgesine sevk eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ilçe belediyeleri ile birlikte Hatay'da 630 araç, 2 bin 51 personel ve 134 jeneratörle çalışmalarını sürdürüyor.

"Hatay'da depolara suyu verdik, asıl hedefimiz şehir şebekesinin çalıştırılması"

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, bölgeye intikal eder etmez ilk iş olarak HATSU yetkilileriyle irtibata geçerek şebeke kaynaklarının nereler olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Şehir merkezinde ve civarda elektrik enerjisi olmaması dolayısıyla pompa istasyonlarında gerekli operasyonları yaparak jeneratörler aracılığıyla pompaları çalıştırdıklarını ve Hatay'ın ana terfi hattına su basarak besleme deposuna suyu intikal ettirdiklerini anlatan Demir, "Bir taraftan da arıtma tesisleri tarafından gelen isale hattının çalıştırılması kısmına girdik. Orada da enerji olmadığı için bypass ile çalıştırma mecburiyeti doğdu. Ancak bu suyu verince şebekede meydana gelen büyük arızalar vardı. Bu arızalar da ekiplerimiz tarafından giderilerek bugün itibariyle Hatay ilinin depolarına suyu vermiş olduk. Ancak şebekeye suyu veremiyoruz. Sebebi, şehirde büyük yıkımın oluşması nedeniyle enkaz çalışma alanlarındaki zeminde meydana getirecek olan gevşeme daha büyük facialara yol açabilir. Bundan dolayı şehrin iç kesimlerine su veremiyoruz. Asıl hedefimiz, Hatay ilinin şehir şebekesinin çalıştırılması. Şu anda ekiplerimizle burada yoğun bir şekilde çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde şehirde suyu vermiş olacağız. Allah böyle faciaları ülkemize ve milletimize bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

"Hatay için elimizden geleni canla başla yapıyoruz"

Hatay'a su verilmesi için çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü çalışanı Gökhan Gök, "Hatay depreminin 14. saatinde buradaydık. Su kuyularını faaliyete geçirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Jeneratör yardımıyla suyumuzu çıkardık Allah'ın izniyle. Kamyonlarla da halkımıza suyun naklini gerçekleştiriyoruz. Hatay için elimizden geleni canla başla yapıyoruz. Bir faydada bulunabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Bir diğer KOSKİ çalışanı olan Abdülhakim Ay da, "Hatay depreminin ardından 14 saat içinde Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay'a ulaştık. Buradaki kardeşlerimizin su ihtiyaçlarını karşılamak için elektrik teknisyenleri ve mekanik teknisyenleri ortaklığıyla derin kuyularımızın tamirini yaparak halkımızın su temin ihtiyaçlarını karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Bir başka KOSKİ çalışanı Ömer Koç ise, "Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ adına 88 noktaya su sevkiyatı yapıyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Rabbim yardımcıları olsun. Bir dua alabilirsek yeter bize" diye konuştu.

Depremden etkilenen vatandaşlara tankerlerle su dağıtımı yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, HATSU pompa istasyonundaki kuyuları çalıştırarak bu kuyulardan tankerlere su doldurmak suretiyle depremden etkilenen insanlara su dağıtımı yapıyor. Akşam saatlerinde ise enkaz bölgelerine portatif jeneratör ve projektörle aydınlatma yapan KOSKİ ekipleri, öte yandan kuyuların arıza kontrollerini de sürekli olarak yapıyor. Ekipler ayrıca, Konya Afet ve Koordinasyon Merkezi binası ile çeşitli kurum ve kuruluşların konteynerlerine jeneratörlerle enerji sağlıyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Manisa'yı dolu vurdu
Manisa'yı dolu vurdu
Başkan Yetişkin: "Efeler'i birlikte yönetiyoruz"
Başkan Yetişkin: "Efeler'i birlikte yönetiyoruz"
Nazilli Belediyesi'nden Güzelköy'de yenileme çalışması
Nazilli Belediyesi'nden Güzelköy'de yenileme çalışması
Başkan Kaya, çiftçiler gününde domates hasadına katıldı
Başkan Kaya, çiftçiler gününde domates hasadına katıldı
Son Haberler
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın 280 yıla kadar hapsi talep edildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın...
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
162 saat sonra enkazdan çıktı, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla teşekkür etti
162 saat sonra enkazdan çıktı, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla teşekkür etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi