• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ'den önemli adımlar
Eğitim
Yayınlanma: 06 Mart 2024 - 10:06

Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ'den önemli adımlar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ortak girişimleri ile düzenlenen; "Havacılık Sektörü'nde Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi İş Birliği" programında; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile üniversite arasında eğitim-öğretim iş birlikleri geliştirme ve ortak Ar-Ge projeleri oluşturma kanalları tanıtıldı.

Eğitim
06 Mart 2024 - 10:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Havacılık Sektöründe Üniversite-Sanayi İş Birliği için HKÜ'den önemli adımlar
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ortak girişimleri ile düzenlenen; "Havacılık Sektörü'nde Ar-Ge ve Üniversite-Sanayi İş Birliği" programında; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) ile üniversite arasında eğitim-öğretim iş birlikleri geliştirme ve ortak Ar-Ge projeleri oluşturma kanalları tanıtıldı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdür Dr. Süleyman Demir; TUSAŞ'ın, sorumluluk alanlarında yapmış olduğu projeler ve çalışmalar ile sunduğu önemli fırsatlar hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.

HKÜ Hukuk Amfi'de gerçekleştirilen programa, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için büyük bir fırsat"

Türk havacılık sektörünün gurur kaynaklarından biri olan, milli ve yerli bir başarı örneği beşinci nesil savaş uçağı KAAN'ı tasarlayan, geliştiren ve üreten TUSAŞ ailesini ve tüm paydaşlarını kutlayarak başladığı açış konuşmasında HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "TUSAŞ ile uzun süredir olgunlaştırmaya çalıştığımız ilişkilerimizi ve işbirliği gayretlerimizi bugün imzalayacağımız protokoller ile taçlandırıyor ve kurumsallaştırıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz ve İnsansız Hava Aracı Operatörlüğü Bölümümüz öğrencileri için çok faydalı staj ve kariyer fırsatları oluşuyor. Aynı şekilde, öğretim elemanlarımız da TUSAŞ'ın açtığı Ar-Ge kanallarını kullanabilecekler. HKÜ'de TUSAŞ'ın bir Ar-Ge Merkezi'nin faaliyet göstermesi için de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin HKÜ-TUSAŞ işbirliğinden de azami faydalanması en büyük dileğimizdir. Bunun için müracaatların zamanında yapılması ve nitelikli projeler önerilmesi büyük önem arz etmektedir" dedi.

Konuşmasına, beşinci nesil savaş uçağı üreten dört ülkeden birisi olduğumuzu vurgulayarak ve TUSAŞ'ın havacılık ve uzay alanında yaptığı çalışmaları ile TUSAŞ bünyesindeki 'Mühendis Geliştirme Programından bahsederek başlayan TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Gururla söyleyebilirim ki, Milli Muharip uçağımız KAAN, bizim göz bebeğimizdir ve her yönüyle tam anlamıyla yerli ve millidir. Çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz ve kendimizi de geliştirmeye devam ediyoruz. Üniversitelerle sağladığımız iş birlikleri sayesinde, TUSAŞ'ın Ar-Ge kapasitesini, bilgi ve deneyimlerini daha da artırmaya çalışıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi de TUSAŞ'ın önemli bir iş ortağı olsun istiyoruz. Sizleri de yapacağımız işbirliği ile aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ar-Ge Direktörlüğü olarak TUSAŞ'ta yürütülen çalışmalardan, Ar-Ge süreçlerinin ayrıntılarından, bir Ar-Ge'nin ortaya çıkışından ve yönetilmesinden bahseden ve teknolojik yol haritasının nasıl belirlendiği ile Ar-Ge faaliyetlerinin nasıl şekillendiği konularında bilgiler sunan TUSAŞ Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, "Üniversitelerle yürüttüğümüz iş birlikleri, projelerimizin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Prototip oluşturma süreci, başlangıç aşamamızı oluştururken, asıl prototip tamamlandıktan sonra Ar-Ge ekibimiz yoğun bir şekilde devreye giriyor. Bu aşamada, eklemeler ve imalat süreçleri, projelerimizin başarısında kritik bir rol oynamakta olup, her aşamada titizlikle yönetilmektedir" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdür Dr. Süleyman Demir ise TUSAŞ'ın eğitim ve bilim dünyasıyla olan yakın iş birliğini detaylandırarak, üniversiteler ile yürüttükleri çeşitli projeleri, kariyer fırsatları ve akademik iş birlikleri ile sektöre nitelikli profesyoneller kazandırmayı hedeflediklerini öğrencilere aktarırken, TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz da öğrencilere TUSAŞ'taki staj imkanları hakkında bilgiler verdi.

Karşılıklı plaket takdimi ile sona eren program akabinde TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Dr. Süleyman Demir HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli'yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası, senato salonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile TUSAŞ arasındaki ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
Son Haberler
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel Yolcu Salonu'nu yeniledi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel...
Baş ve boyun kanserleri daha erken belirti veriyor
Baş ve boyun kanserleri daha erken belirti veriyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi