• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Hayalleri enkaz altında kaldı, Bursa'da hayatlarını birleştirdiler
Yaşam
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 13:35
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 13:36

Hayalleri enkaz altında kaldı, Bursa'da hayatlarını birleştirdiler

Hatay'daki depremden sağ kurtulan Adem ve Tülin çifti, yerleştikleri Bursa'da hayatlarını birleştiren evliliğe imza attı.

Yaşam
28 Şubat 2023 - 13:35
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 13:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hatay'daki depremden sağ kurtulan Adem ve Tülin çifti, yerleştikleri Bursa'da hayatlarını birleştiren evliliğe imza attı.

Hatay'da 2 yıl önce tanışan ve kendi aralarında nişan yapan Adem Akçe (34) ve Tülin Sümbül (29), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremle evlerinden son anda çıkabildi. Yaşadıkları evleri yıkılan Adem ve Tülin çifti, Hatay'ın Antakya ilçesinden Bursa'ya geldi. hayalini kurdukları düğün için aldıkları çeyizler ise enkaz altında kaldı. Yaşadıkları korku dolu anları halen yaşayan çift, kaldıkları otelin de desteği ile dünya evine girdi.

Otel çalışanlarının da katıldığı törenle nikahları kıyılan çiftten Adem Akçe, "Hatay'da hayat durduğu için mecburen buraya geldik. 12 gün oldu bizde buraya geleli. Geldiğimizde AFAD'a gittik. Soy ismimiz tutmadığı için sorun yaşayabilirdik. Allah herkesten razı olsun. Geçtiğimiz hafta nikah tarihini aldık. Mobilya üzerine işim vardı. Bursa'da böyle bir işim olursa, mesleğimi icra etmek istiyorum. Artık burada hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Hatay'da yıkılan evimizle birlikte hatıralarımız, aldığımız düğün eşyalarımız gitti. Şükür halimize, elimiz ayağımız tutuyor. Yeniden kurar, yeniden eşyalar alabiliriz" dedi.

Nikahının kıyılmasıyla Akçe soyadını alan Tülin ise, "Hatay Antakya ilçesinde yaşıyorduk. Depremin olmasıyla birlikte canımızı nasıl kurtardık bilmiyorum. 10 gün gibi oralarda kaldık. Daha sonra buraya gelmeye karar verdik. AFAD'a yerleştik. Sonra bizi otele gönderdiler. Bizde hayalini kurduğumuz evliliğe adım atmak istedik. Tek tek ayrı ayrı yerlere de gönderilebilirdik. Bugün de nikahımız yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz şimdi yeniden bir hayat kurmak istiyoruz. Ben kasiyerlik yapıyorduk. İnşallah burada iş imkanı bulursak, evimizi de kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çifti 12 gündür ağırlayan Gönlüferah Otel Müdürü Uğur Kurtuluş, "Yaşanan depremden dolayı büyük üzüntü yaşadık. İlk günden itibaren AFAD ve STK'lar ile birlikte bir hazırlık içerisine girdik. Misafirlerimizi otelimizde ağırlamaya başladık. Nişanlı çiftin nikah hayallerini gerçekleştirmek için arkadaşlarla birlikte bir organizasyon düzenledik. Onları bu zor günlerinde mutlu etmeye çalıştık. Umarım bir nebze de dokunabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Çiçeği burnunda çiftin nikah şahitliğini ise, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Bursa İl Turizm Müdürü Kamil Özer, Gönlüferah Oteli Müdürü Uğur ve Akbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Akbaş yaptı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Oltu Yukarıkumlu Mahallesi camisinin temeli dualarla atıldı
Oltu Yukarıkumlu Mahallesi camisinin temeli dualarla atıldı
Başkan Arıkan: "Pera Bebek, bundan sonra adıyla yaşamaya devam edecek"
Başkan Arıkan: "Pera Bebek, bundan sonra adıyla yaşamaya devam edecek"
Kütahya Belediye Başkanı Kahveci'den mısır büfeleriyle ilgili açıklama
Kütahya Belediye Başkanı Kahveci'den mısır büfeleriyle ilgili açıklama
Başkan Tekin'den jandarmaya anlamlı ziyaret
Başkan Tekin'den jandarmaya anlamlı ziyaret
Son Haberler
Kuşadası'ndaki kooperatif operasyonuna 3 tutuklama
Kuşadası'ndaki kooperatif operasyonuna 3 tutuklama
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Suriye'yi hedef alan saldırılar karşısında Suriye'nin yanındayız"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Suriye'yi hedef alan saldırılar...
Husumetli olduğu kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı
Husumetli olduğu kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı
Kiralık araçla geldiği ilçede 3 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı
Kiralık araçla geldiği ilçede 3 hırsızlık olayına karışan şüpheli...
EGM: "Toplamda 33 bin 594 personel ve 249 dedektör köpeği ile genel asayiş ve narkotik uygulaması gerçekleştirildi"
EGM: "Toplamda 33 bin 594 personel ve 249 dedektör köpeği ile genel asayiş ve narkotik uygulaması gerçekleştirildi"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi