• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hayatı boyunca binmediği tren depremden sonra evi oldu
Genel
Yayınlanma: 06 Mart 2023 - 12:10

Hayatı boyunca binmediği tren depremden sonra evi oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasar alan evini terk etmek zorunda kalan Şengül Kurtarıcı: - "Ben tren falan görmedim, ilk defa görüyorum. Hiçbir yere gitmedim trenle. Şimdi burası evimiz oldu. Burada yaşamak zor ama dışarıdan yine iyidir"

Genel
06 Mart 2023 - 12:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUSTAFA GÜNGÖR - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasar alan evini terk etmek zorunda kalan Şengül Kurtarıcı, daha önce hiç binmediği tren vagonunu yaklaşık 1 aydır evi olarak kullanıyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkılan veya ağır hasar gören evlerini boşaltmak zorunda kalan yaklaşık 1000 kişi, İskenderun Tren Garı'ndaki 22'si yataklı 27 vagonda kalıyor.

Koltuklu tren vagonunda oğlu ve eşiyle kalan 44 yaşındaki Kurtarıcı, kendisini görmek için gelen misafirlerini de burada ağırlıyor.

Kurtarıcı, AA muhabirine, depremin ardından trende kalmaya başladıklarını söyledi.

Depreme evde yakalandıklarını anlatan Kurtarıcı, "Sarsılmaya başlayınca kalktık. Sonra oğlumu çağırayım dedim. Şiddetlenince eşim ve oğlum mutfağa gittiler. Ben de salona gittim. Her birimiz bir yere gittik. Sonra deprem durunca indik. Yapacak bir şey yok Allah'tan gelene. Ev yıkılmadı, ayakta ama içi filan çok kötü. Sabaha kadar bekledik. Sabah buraya geldik. Bir daha da gitmedik." dedi.

Depremden sonra yeni yuvalarının tren olduğunu belirten Kurtarıcı, şöyle devam etti:

"Burada yatıyoruz, şimdilik güzel. Dışarıda kalmaktan iyidir. Dışarıda çok kişi hasta oldu. Yani Allah bundan aşağı düşürmesin. Daha önce trenle hiçbir yere gitmedim. İlk defa buraya geldik. Burası evimiz oldu. Burada yaşamak zor ama dışarıdan yine iyidir. O soğukları anlatıyorlar, biz ilk günden beri rahatız."

- "Evdeki korkuyu yaşamıyorum"

Trende eşi, kızı ve torunlarıyla kalan Yılmaz Cücük de depremden sonra iki gün dışarda yaşadıklarını, üçüncü gün ise trene geldiklerini belirtti.

Treni evden daha güvenli gördüklerini aktaran Cücük, "En azından evdeki korkuyu yaşamıyorsun. Şimdi burada sallansa bile biz oturduğumuz yerden artık alıştık. 'Deprem oluyor' diyoruz. Buranın müdüründen, bakanımızdan, devletimizden Allah razı olsun. Bir sıkıntımız yok. Burada sabahları çorba, çay veriyorlar. Çocuklar için meyve suyu kek veriyorlar. Akşam buradan yemek veriyorlar." diye konuştu.

Cücük, trende yeni tanıdıkları kişilerle aile gibi olduklarını sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Akhisarlı bisikletçi yine zirvede
Akhisarlı bisikletçi yine zirvede
Erzurum'da trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum'da trafik kazası: 1 yaralı
Odunpazarı'nda tarım arazisinde mühimmat bulundu: Kontrollü şekilde imha edilecek
Odunpazarı'nda tarım arazisinde mühimmat bulundu: Kontrollü şekilde...
Tuvalet ihtiyacı için yolun karşısına geçerken can verdi: Kaza anı kamerada
Tuvalet ihtiyacı için yolun karşısına geçerken can verdi: Kaza anı...
Kayseri'de Ümitler Taekwondo İl Seçmeleri yapıldı
Kayseri'de Ümitler Taekwondo İl Seçmeleri yapıldı
Spor Toto Süper Lig'de "ara transferin" dikkati çeken isimleri
Spor Toto Süper Lig'de "ara transferin" dikkati çeken isimleri

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi