• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Hayırsever iş insanından BUÜ'ye "Öğrenci Yaşam Merkezi"
Eğitim
Yayınlanma: 28 Mayıs 2024 - 10:34

Hayırsever iş insanından BUÜ'ye "Öğrenci Yaşam Merkezi"

Bursalı hayırsever iş insanı Veysel Bakgör, korona salgınında hayatını kaybeden annesi Remziye Bakgör için Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) eğitimine devam eden öğrencilerin faydalanması amacıyla özel bir bina yaptırdı.

Eğitim
28 Mayıs 2024 - 10:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hayırsever iş insanından BUÜ'ye "Öğrenci Yaşam Merkezi"
Bursalı hayırsever iş insanı Veysel Bakgör, korona salgınında hayatını kaybeden annesi Remziye Bakgör için Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) eğitimine devam eden öğrencilerin faydalanması amacıyla özel bir bina yaptırdı.

Ziraat Fakültesi bünyesinde hizmete sunulan "Remziye Bakgör Ziraat Öğrenci Yaşam Merkezi", uygulama yapan öğrenciler için çok amaçlı bir mekan olarak tasarlandı. Merkezin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, rektör yardımcıları, önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Destekler motive ediyor

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, hayırsever iş insanı Veysel Bakgör'ün bugüne kadar üniversiteye farklı konularda çok sayıda katkıda bulunduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Üniversite yönetimi olarak ne zaman Veysel Bakgör'ün kapısını çalsak, kendisi bizi her zaman en iyi şekilde karşıladı ve elinden gelen desteği verdi. Bu eser için de aynı şekilde bizi kırmadı ve önceki rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz hocamız zamanında yapımı için destekte bulundu. Bugün de sonuna geldik ve açılışını yapıyoruz. Hepinizin bildiği gibi yer aldığımız Araştırma Üniversiteleri liginde daha üst sıralara çıkmak için mücadele ediyoruz. Bunun için nitelikli çalışmalar ve projeler üretilmesine odaklandık. Bu yolda bizlere maddi ve manevi anlamda destek veren hayırsever iş insanlarımız oluyor. Veysel Bakgör de bunların başında geliyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, merkezimize ismini veren Remziye hanıma da Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun. Binamız da öğrencilerimize, fakültemize ve üniversitemize hayırlı olsun" dedi.

"Gururlu ve heyecanlıyız"

Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör ise son derece heyecanlı olduğunu belirterek, "Gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Burada en iyi şekilde eğitim almaları gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla da uygulama noktasında ihtiyaç duyulan staj binası ihtiyacına öncülük etmemiz bizim için ayrıca bir gurur vesilesidir. Bu binanın yapılmasına katkı sağlayan bizden başkaları da var. Mustafa Bayraktar bu işin öncülerindendir. Bu işlerde samimiyet çok büyük bir önem taşıyor. Sonuç olarak bina bitti ve hamdolsun bugün kullanıma açıyoruz. Gençlerimize, fakültemize ve üniversitemize faydası olması bizleri gururlandıracaktır. Üniversitemize bundan sonra da elimizden gelen desteği vermeye gayret edeceğiz. Eserin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Fakültenin ilk hayırsever eseri

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut da gıda arz ve güvenliğinin öncelikler arasında geldiğine işaret etti. Yeterli miktarda sağlıklı ve kaliteli gıda üretiminde iyi yetiştirilmiş teknik personele ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. İlhan Turgut, "Staj ve uygulama dersleri, teorik bilgileri pekiştirmek açısından çok önem taşıyor. Bu derslerin daha etkin yapılabilmesi için böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Öğrencilerimizin de bunu hak ettiğini düşünüyorduk. Bu olanağı bize sağlayan Veysel Bakgör'e şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Aynı zamanda bu bina, fakültemize hayırsever tarafından yapılan ilk bağıştır. Salgında kaybettiği annesinin ismini verdik. Remziye annemize Allah'tan rahmet diliyoruz. Binamızı çok yoğun kullanacağız. Fakültemizde okuyan tüm öğrencilerimiz Staj derslerini bu binada yapacak. Ayrıca yemek ve diğer ihtiyaçlar için de bu binadan faydalanılacak. Destek ve katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende konuşan önceki dönem rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, "İnsan öldükten sonra 3 şeyden dolayı amel defterine sevaplar yazılmaya devam eder. Bu 3 şey; sadaka-ı cariye, kendisinden faydalanılan ilim ve hayırlı işler yapan salih evlatlardır. İşte bu binada insanın amel defterine yazılmaya devam eden her şey mevcuttur. Böyle bir güzel işe vesile olduğu için Veysel Bakgör'e, Mustafa Bayraktar'a, Rektörümüz ve rektör yardımcılarımıza, dekan hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte davetliler ve öğrenciler hep birlikte binayı inceledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Geleneksel tomurcuk şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi
Geleneksel tomurcuk şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi
Tavşanlı'da okul güvenliği masaya yatırıldı
Tavşanlı'da okul güvenliği masaya yatırıldı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Burhaniye'de bahar şenliği coşkusu
Burhaniye'de bahar şenliği coşkusu
Son Haberler
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Konteyner yatakhanede başlayan yangında alevlerin sıçradığı 8 araç demir yığını haline geldi
Konteyner yatakhanede başlayan yangında alevlerin sıçradığı 8 araç...
Manisa'da çatısı ve duvarları çöken tarihi bina kokuttu
Manisa'da çatısı ve duvarları çöken tarihi bina kokuttu
İzmir'de bayram öncesi otogar ve hallerde sıkı denetim
İzmir'de bayram öncesi otogar ve hallerde sıkı denetim
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Jandarmadan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti
Yalova Belediyesi'nde işçi kıyımı...Bahanedeki yaman çelişki
Yalova Belediyesi'nde işçi kıyımı...Bahanedeki yaman çelişki

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi