• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. HEDEP'li milletvekilleri gündemi değerlendirdi
Siyaset
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 - 17:19

HEDEP'li milletvekilleri gündemi değerlendirdi

HEDEP Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan Dağlı, partinin yeni kısa adını belirlemek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi

Siyaset
24 Kasım 2023 - 17:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HEDEP Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan Dağlı, partinin yeni kısa adını belirlemek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Dağlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2024 yılı bütçesinin sermayenin, "savaşın ve yoksulluğun bütçesi olduğunu" ileri sürdü.

Partisinin yerel seçimlere yönelik aday belirleme süreci hakkında bilgi veren Dağlı, "Kayyum atanan belediyelerimizin hepsini geri alacağız. Yeni dönemde mottomuz, kazanmak. Birinci ve ikinci parti olduğumuz yerlerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Adaylarımıza en geniş mutabakatla, kent uzlaşısıyla karar vereceğiz. Eş başkanlık sisteminden asla vazgeçmeyeceğiz. Aday adaylığı başvurularımız 27 Kasım'da başlayacak. En çok kadınların ve gençlerin başvurmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yargıtayın partinin HEDEP olarak belirlenen kısa adını kabul etmemesine değinen Dağlı, "Partimizin yeni kısa adını belirlemek için çalışmalarımız devam ediyor. Partimizin adı değişmeyecek, sadece kısa adı HEDEP değişecek." dedi.

- Gergerlioğlu'ndan Kocaeli ile ilgili iddialar

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü faaliyetlerde usulsüzlük yaptığını ve bunun Sayıştay Başkanlığı raporlarına yansıdığını iddia etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'ın kendisine emanet edilen belediyeye ihanet ettiğini öne süren Gergerlioğlu ruhsatsız iş yeri çalıştırılmasına göz yumarak halkın sağlığıyla oynandığını öne sürdü.

Sayıştay raporlarına göre belediyeye ait taşınmazların "komik kira bedelleriyle" kişi, dernek, vakıf ve spor kulüplerine tahsis edildiğini ve bu miktarların dahi tahsil edilmediğini belirten Gergerlioğlu, "Yandaşlara oluk oluk çıkar akıtılıyor. Toplu taşıma, taksi ve servis plakaları süresiz tahsis edilmiş. Demek ki burada büyük çıkar ilişkisi var. Benzer durum ilçe belediyelerinde de var. Sayıştay raporlarına göre herkes yolsuzluk, usulsüzlük yapmakla meşgul." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
İYİ Partili Fakıbaba: Hür ve müstakil olarak seçimlere katılacağız
İYİ Partili Fakıbaba: Hür ve müstakil olarak seçimlere katılacağız

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi