• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 01 Ağustos 2026 - 13:08
Güncelleme: 01 Ağustos 2026 - 14:24

Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Yurt Dışı Türkler, Dernekler ve Yöresel Kültürler Buluşması Hemşehri Dernekleri Festivali, renkli görüntülere sahne olan törenle resmi olarak açıldı.

Kültür-Sanat
01 Ağustos 2026 - 13:08
Güncelleme: 01 Ağustos 2026 - 14:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Yurt Dışı Türkler, Dernekler ve Yöresel Kültürler Buluşması Hemşehri Dernekleri Festivali, renkli görüntülere sahne olan törenle resmi olarak açıldı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelerek Gaziantep'te yaşamını sürdüren vatandaşları aynı çatı altında buluşturan festivalin açılışı, yoğun katılımla düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Festival Parkı'nda tüm coşkusuyla devam eden etkinliklerde Gazi şehirliler, Anadolu'nun farklı yörelerine ait kültürel değerleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Farklı şehirlerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) katılan kurum ve kuruluşlar da kültürel miraslarını ziyaretçilerle buluşturuyor.

Festivalde, Türkiye'nin farklı illerini temsil eden 62 hemşeri derneğinin yanı sıra KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt ve Şırnak belediyeleri ile federasyonlar, konfederasyonlar, vakıflar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları stant açarak kültürel değerlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Festival programında kentte faaliyet gösteren kamu kurumları da yer alıyor.

"Gaziantep modeli ben değil biz anlayışıdır, kardeşlik modelidir"

Açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Modeli'nin "Ben değil, biz" anlayışı üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, "Biz Anadolu'yuz. Anadolu bereketi, Mezopotamya'nın bilgeliği, Akdeniz'in sıcaklığı, Orta Doğu'nun derinliği var. Biz Anadolu İrfanı'yız. 12 bin yıllık tarih bize emanet. Gaziantep Modeli, 'Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez' diyen kardeşlik modelidir. Gaziantep Modeli Yunus Emre'nin diliyle, 'Biz gelmedik kavga için dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldik' diyen gönül kardeşliğinin modelidir. Hepimiz Fırat'ın ve Dicle'nin çocukları olarak Baharat Yolu'nu şifa yoluna İpek Yolu'nu kardeşlik yoluna dönüştürdük. Bu şehrin evladı olmaktan sizlere kardeş olmaktan, güzele örnek olmaktan ne kadar mutlu olduğumu ifade ediyorum" dedi.

"Gaziantep, misafirperverliği ve ev sahipliğiyle yüzyıllardır öne çıkan bir kent"

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında, her yıl düzenlenen festivalin şehirde yaşayan hemşeriler ile farklı illerden ve yurt dışından gelen vatandaşları buluşturduğunu belirterek, Başkan Fatma Şahin ve ekibini tebrik etti. Çeber, "Bir metre karesini bile ihmal edemeyecek çok güzel bir ülkemiz var. Tüm kurumlarımla da beraber bu festivale tabii ki çok büyük destekçisiyim ama bu festival Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok güzel organizasyonlarından birisidir. Gaziantep çok kadir bir kent. Gaziantep, misafirperverlik ve ev sahipliği özelliğini yüzlerce yıldır bünyesinde barındıran bir kent. Gaziantep son zamanlarda gastronomi ve sanayisiyle çok daha fazla biliniyor. Ama o çok ötesinde tarihi, kültürü, tarımı hepsi birbirinden çok fazla özelliği olan bir kent. İşte bugün de burada hep beraberiz, hep birlikteyiz. Yurtdışından gelen, yurtiçinden gelen, Gaziantep'te yaşayan, Gaziantep'i seven, Gaziantep'i bilen, 'Gaziantep'te benim de bir şeylerim var' diyen herkes burada. Onun için biz Gaziantepliler olarak son derece mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

Kilis Valisi Kalaycı'dan davet

Kilis Valisi Ömer Kalaylı ise katılımcıları Kilis'e davet ederek kentin özelliklerinden bahsederek, "Ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından gelen hemşeri derneklerimizi aynı çatı altında buluşturan bu anlamlı organizasyon ortak kültürümüzü köklü değerlerimizi ve kardeşlik bağlarımızı yaşatan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren çok kıymetli bir buluşmadır. Kültürümüzü yaşatan şehirlerimiz arasındaki dostluğu, dayanışmayı ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bu tür organizasyonların artarak devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"Gaziantep asırlardır dayanışmanın, üretimin, kardeşliğin ve medeniyetin de merkezi olmuştur"

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Fatma Ataseven ise, "Bugün bizlerin aynı çatı altında buluşmasına vesile olan Gaziantep Büyükşehir Belediyemize, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu buluşma farklı kültürlerin aynı medeniyet ikliminde zenginliğe dönüşmesinin ve millet olma şuurunun en güzel örneklerinden biridir. Gaziantep asırlardır ticaretin merkezi olmasının yanı sıra dayanışmanın, üretimin, kardeşliğin ve medeniyetin de merkezi olmuştur. Bugün burada şahitlik ettiğimiz bu heyecan uyandıran tablo Anadolu'nun bütün renklerinin Gaziantep'te aynı gönül sofrasında buluştuğunu göstermektedir" diye konuştu.

Programa ayrıca Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Aksoy ile Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Kenan Aslan katılarak alanı dolduran vatandaşları selamladı ve festivalin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından festivalin resmi açılışı gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca, Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Anadoludakiler Projesi kapsamındaki Anadoludakiler İpekyolu Pazarı'nın da açılışı yapıldı.

Festival coşkusu devam ediyor

Katılımcılar, yöresel ürünlerini, geleneksel lezzetlerini, el sanatlarını ve kültürel miraslarını ziyaretçilere tanıtma imkanı buluyor. Festival boyunca Halk Oyunları Topluluğu gösterileri, semazen gösterileri, yöresel oyunlar, yöresel müzik, yerel ve ulusal sanatçı konserleri ile çok sayıda kültür, sanat ve spor etkinliği ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fetih coşkusu orhaneli'de
Fetih coşkusu orhaneli'de
TÜGVA Bursa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı yaz okulu buluşmasına rekor katılım
TÜGVA Bursa'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı yaz okulu buluşmasına rekor katılım
Mersin Sinema Ofisi destekli film Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek
Mersin Sinema Ofisi destekli film Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek
ERMED'den "Engelsiz Medya, Güçlü Gelecek" projesiyle anlamlı farkındalık
ERMED'den "Engelsiz Medya, Güçlü Gelecek" projesiyle anlamlı farkındalık
Son Haberler
Çocuğu darp eden şüpheli tutuklandı
Çocuğu darp eden şüpheli tutuklandı
Elazığ'da bir şahıs, köpeklerin saldırdığı dağ keçisini kucağında taşıdı
Elazığ'da bir şahıs, köpeklerin saldırdığı dağ keçisini...
Hafif ticari aracın yayaya çarptığı anlar kamerada
Hafif ticari aracın yayaya çarptığı anlar kamerada
Çay'da 'Afet Koordinasyon Kurulu' toplantısı gerçekleştirildi
Çay'da 'Afet Koordinasyon Kurulu' toplantısı gerçekleştirildi
Elazığ'da büyükbaş işletmeleri denetlendi
Elazığ'da büyükbaş işletmeleri denetlendi
AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy'de vatandaşlarla buluştu
AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yeniköy'de vatandaşlarla buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi