• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Hemşire eşini öldüren sanığa 'tahrik ve iyi hal' indirimi ile 16 yıl 8 ay hapis
Asayiş
Yayınlanma: 05 Eylül 2023 - 16:53

Hemşire eşini öldüren sanığa 'tahrik ve iyi hal' indirimi ile 16 yıl 8 ay hapis

Asayiş
05 Eylül 2023 - 16:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hemşire eşini öldüren sanığa 'tahrik ve iyi hal' indirimi ile 16 yıl 8 ay hapis

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 2 çocuğunun annesi hemşire eşi Selver Bulut'u (48) öldüren Mustafa Bulut (67), tutuklu yargılandığı davada haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıdı. 

Olay, 11 Aralık 2022'de, saat 04.30 sıralarında Sekibağ Mahallesi'nde meydana geldi. Evde çıkan tartışmada Mustafa Bulut, 29 yıllık eşi hemşire Selver Bulut'u başından tüfekle vurup, öldürdü. Gözaltına alınıp, tutuklanan Mustafa Bulut hakkında 'kadına, eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Bulut'un, Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık ve avukatı dışında hiç kimse katılmadı.

'HİÇBİRİNİ TANIMIYORUM'

Sanık Mustafa Bulut duruşma öncesi el yazısı ile hazırladığı 8 sayfalık savunmasını mahkeme heyetine sundu. Son sayfada cinayet gecesi eşi Selver Bulut ile aralarında geçen konuşmanın kendisini tahrik ettiğini ve önceden kararlaştırdıkları gibi intihar etmek gayesi ile harekete geçtiğini belirten sanık Mustafa Bulut, son sayfada yazılı itirafı ise mahkeme heyetinden başkasına açıklamadı. Mahkeme başkanı yazılı savunmayı okuduktan sonra sanığa, "Eşinin ilişkisi olduğu öne sürülen ve telefon kayıtlarında belirlenen 6 kişi var. Bu isimleri tanıyor musun?" diye sorarak kayıtlarda bulunan 6 kişinin ismini sordu. Sanık, "Hiçbirini tanımıyorum" cevabını verdi.

'BU BENİ DAHA DA TAHRİK ETTİ'

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Mustafa Bulut, "Ben hiçbir zaman eşime zarar vermeyi düşünmedim. Daha önceki duruşmada da söylediğim ve savunmamda belirttiğim gibi intihar etmeyi kafama koymuştum. Eşimle o gün bu konuda hiçbir şey konuşmak istemedim. Ama o durmadan bu konuyu açıyor ve konuşmak istiyordu. En sonunda kendisine 'Bende ne eksikti de gittin başkalarında aradın' diye sordum. Zira hiçbir konuda eksikliğim yoktu. Hatta bu yaşıma rağmen cinsel yönden de yeterliydim. Ben bunu sorunca eşim yıllar önce bana teklif ettiği ama reddettiğim bir şeyi yaptığını itiraf etti. Bu beni daha da tahrik etti. İntihar etmek için muhafazası içerisinden çıkarıp masa üstüne koyduğum tüfeği alıp eylemi gerçekleştirdim. Burada ve yazdığım savunmada anlattığım her şey doğrudur. Eksiği vardır, fazlası yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti sanığa esas hakkındaki son sözünü sordu ve "Söyleyeceklerim bundan ibaret" cevabını aldıktan sonra duruşmaya ara verdi. 5 dakikalık aranın ardından devam edilen duruşmada sanık Mustafa Bulut'a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği, bu nedenle cezasının 20 yıla indirildiğini açıklayan mahkeme heyeti, sanığın iyi halinin göz önünde bulundurularak cezasında indirim uygulandığını, neticede 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Eşini öldüren sanığa haksız tahrik indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası
Eşini öldüren sanığa haksız tahrik indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi