• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Hindistan cevizinden doğal sabun, sivilce ve lekeleri yok ediyor
Yaşam
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 - 10:51

Hindistan cevizinden doğal sabun, sivilce ve lekeleri yok ediyor

Elazığ merkeze bağlı köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden doğal sabun üretmeye başlayan Tuba Bahçeci'nin, Hindistan cevizinden elde ederek ürettiği 'aktif karbon sabunu' en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor.

Yaşam
27 Ekim 2023 - 10:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elazığ merkeze bağlı köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden doğal sabun üretmeye başlayan Tuba Bahçeci'nin, Hindistan cevizinden elde ederek ürettiği 'aktif karbon sabunu' en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor.

Elazığ'da yaşayan 2 çocuk annesi Tuba Bahçeci, merkeze bağlı Yedigöze köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve bitki türlerinden ürettiği sabunları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Hobi olarak 6 yıl önce, havuç, bal, nar, üzüm, defne, nane, kekik, elma, nar, Hindistan cevizi, domates, salatalık, papatya, gül, gibi sebze, meyve ve bitkilerden sezonuna göre farklı özelliklerde sabunlar imal eden Bahçeci, yetiştirdiği bu bitkilerden yaklaşık 50 çeşit doğal sabun elde ediyor. Türkiye'nin dört bir yanına ürettiği sabunları gönderen Bahçeci, aynı zamanda yurt dışından da sipariş alıyor. Özellikle sivilce ve sivilce lekesi ile akneye iyi geldiği bilinen Hindistan cevizi kömüründen elde ettiği sabun, en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Aktif karbon sabunu olarak bilinen ve maliyetinden dolayı sadece özel sipariş üzerine üretilen bu sabunun kalıbı 80 liradan satılıyor.

"50'ye yakın sabun çeşidimiz var"

Hobi olarak başladığı sabun üretimini zamanla ticarete dönüştürdüğünü dile getiren Tuba Bahçeci, "Bu iş büyüdü, hobi halinden çıkıp ticaret haline dönüştü. Şu an hem Elazığ içi hem şehir dışı hem de yurt dışına siparişlerimiz devam ediyor. 50'ye yakın sabun çeşidimiz var. Bunun en çok revaçta olanları ise 10 çeşit sabunumuz. Bunların başında, eşek sütü sabunu, defne sabunu, bıttım sabunu, aktif karbon sabunu gelmektedir. Özellikle bıttım sabunu egzama, sedef ve mantar gibi hastalıklarda çok etkili bir sabun. Sabunun yanı sıra kremin de üretimini yapmaktayız. Ürünlerimizin satışını internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. İlk önce hobi olarak başladı, sonradan etrafımda bu işimle ilgili güzel dönüşler aldıktan sonra bu işi ticarete dökmeye karar verdim ve 6 yıldır da bu işi yapıyorum" dedi.

Hindistan cevizinden doğal sabun

En çok tercih edilen sabunlardan bir tanesinin de 'aktif karbon sabunu' olduğunu belirten Bahçeci, "Bu sabunun özelliği, Hindistan cevizinin kabuğunun kömüründen elde edilen bir toz. Bunun sivilceleri kurutma özelliği var. Sivilce, akne ve sivilce lekelerinde en etkili sabunlardan bir tanesi. Hindistan cevizinin kabuğunun kömüründen faydalanıyoruz. Bu sabunu sipariş üzerine yapıyorum. Bilindiği üzere Hindistan cevizi ülkemizde bulunmadığı için ihracat ürünü olduğu için birazcık pahalı. Tüm sabunlarımızda ve kremlerimizde yüzde yüz doğal ve organik yağlar tercih ediyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Aydın vatandaşlarla sahada omuz omuza
Başkan Aydın vatandaşlarla sahada omuz omuza
10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü
10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü
Osmaniye'de özel bireyler karne sevincini şenlikle yaşadı
Osmaniye'de özel bireyler karne sevincini şenlikle yaşadı
Cankurtaranlar hırçın Karadeniz'e hazır: Yaz sezonu tatbikatı
Cankurtaranlar hırçın Karadeniz'e hazır: Yaz sezonu tatbikatı
Son Haberler
Osmaniye'de minibüsle çarpışan motosikletli yaralandı
Osmaniye'de minibüsle çarpışan motosikletli yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rekolte açısından bu yıl çiftçimizin yüzü gülmeye başladı. Bu yıl pek çok üründe üretim rekoru bekliyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rekolte açısından bu yıl çiftçimizin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son yıllarda kuraklık yaşadık. Orman yangını ve zirai don ile mücadele ettik. Zirai dondan etkilenenlere 47 milyar lira ödeme yaptık."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son yıllarda kuraklık yaşadık. Orman...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tabiat nankörlük etmez. Kendine nankörlük edeni de affetmez. Küresel iklim krizi ve afetlerin insanın toprağa ettiği nankörlük sonucu olduğunu biliyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tabiat nankörlük etmez. Kendine nankörlük...
Viranşehir'deki ölümlü trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
Viranşehir'deki ölümlü trafik kazasının güvenlik kamerası...
Burdur'da jandarmanın asayiş çalışmalarında yakalanan 11 şüpheli tutuklandı
Burdur'da jandarmanın asayiş çalışmalarında yakalanan 11 şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi