• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hırvatistan ve Sırbistan'dan Türkiye'deki depremzedelere yardımlar devam ediyor
Genel
Yayınlanma: 24 Mart 2023 - 17:37

Hırvatistan ve Sırbistan'dan Türkiye'deki depremzedelere yardımlar devam ediyor

Hırvatistan ve Sırbistan'dan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için yeni yardım gönderildi

Genel
24 Mart 2023 - 17:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hırvatistan ve Sırbistan'dan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için yeni yardım gönderildi.

Hırvatistan'da hazırlanan 40 konteyner, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Direktörlüğü Genel Müdürü Damir Trut ve Caritas Hırvatistan Direktörü Tomislav Glavnik'in katılımıyla, Sisik kentinde düzenlenen törenle Türkiye'ye uğurlandı.

Kıran, burada yaptığı açıklamada, "Bugün, bizim için duygu yüklü bir gün çünkü Hırvatistan hükümeti ve halkı, bir kez daha Türk halkıyla birlikte olduğunu gösterdi." dedi.

Türkiye'nin, 29 Aralık 2020'de Hırvatistan'da meydana gelen depremde, ülkeye gönderdiği 200 konteynerin ilk kısmının Sisak'a geldiğini anımsatan Kıran, yardımları için Hırvatistan hükümetine ve Caritas'a teşekkür etti.

Kıran, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin uluslararası dayanışmanın önemini bir defa daha ortaya koyduğunu, depremlerin meydana geldiği günün akşamında Hırvatistan'ın 41 kişilik orta kentsel arama kurtarma personelinden (MUSAR) ve 7 köpekten oluşan ekibi Türkiye'ye gönderdiğini anımsattı.

Türkiye'deki depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması hususunda sağlanan konteynerler vesilesiyle Hırvatistan'ın bir kez daha Türkiye'nin gerçek dostu olduğunu gösterdiğini kaydeden Kıran, söz konusu 40 konteynerden 30'unun Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, 10'unun ise Caritas tarafından bağışlandığını ifade etti.

Trut da konteynerlerin Hırvatistan hükümetinin kararıyla hazırlandığına dikkati çekerek ülkelerinde meydana gelen depremde Türkiye'nin yolladığı konteynerlerin büyük çoğunluğunun hala kullanıldığı dile getirdi.

Glavnik ise Türkiye halkına yakınlık hissettiklerini kaydederek, Türkiye'ye gönderilen yardımlarla Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını göstermek istediklerini, Türkiye ve Suriye'deki afetzedeler için düzenledikleri yardım kampanyalarında 550 bin avro topladıklarını belirtti.

Öte yandan, Sırbistan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarca, Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardımları taşıyan tır, Belgrad'dan Türkiye'ye gönderildi.

Isıtıcı, battaniye, kıyafet ve gıda ürünleri gibi ayni yardımların bulunduğu tır, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'un katılımıyla Türkiye'ye uğurlandı.

Aksoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sırbistan'dan deprem bölgelerimize yardımlar devam ediyor. Bugün Belgrad'dan bir tır yardım malzemesi daha yola çıktı. Sırbistan'dan gönderilen ayni yardımlar 300 tonu geçti. Emeği geçen herkese teşekkürler." ifadelerine yer verdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği...
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
AFAD'dan itfaiye personeline eğitim
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Şanlıurfa'da enerji ve teknoloji festivali başladı
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
Akkim, Chemspec Europe 2026'da kimyasal çözümlerini sergiledi
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'de
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'de

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi