• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hollanda'da çoğu sektör, göçmen işçilere bağlı işliyor
Genel
Yayınlanma: 04 Şubat 2023 - 13:24

Hollanda'da çoğu sektör, göçmen işçilere bağlı işliyor

Hollanda'da çoğu sektör, sayıları artan göçmen işçilere bağlı hale gelirken, uzmanlar yabancı çalışanlar olmadan hizmetlerin sağlanamayacağını düşünüyor

Genel
04 Şubat 2023 - 13:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hollanda'da çoğu sektör, sayıları artan göçmen işçilere bağlı hale gelirken, uzmanlar yabancı çalışanlar olmadan hizmetlerin sağlanamayacağını düşünüyor.

NU haber sitesinde, göçmen kökenli işçi sayısının giderek arttığı ve birçok sektörün yabancı kökenli çalışanlara bağlı hale geldiği belirtildi.

Haberde, 2006-2021 döneminde, ülkedeki yabancı işçi sayısının 4 kat arttığı ve özellikle Doğu Avrupa ülkelerinden yaklaşık 800 bin göçmen işçinin ülkede çalıştığı ifade edildi.

Göçmen işçilerin başta tarım ve bahçecilik sektörü olmak üzere teslimat, depo ve dağıtım merkezlerinde istihdam edildiğine işaret edilen haberde, uzmanların bazı sektörlerin göçmen işçilere bağlı hale gelmesine ilişkin görüşlerine yer verildi.

Haberde, son 15 yılda özellikle Polonya, Bulgaristan ve Romanya'dan çok sayıda göçmen işçinin Hollanda'ya geldiği bilgisi paylaşıldı.

Leiden Üniversitesinde ekonomi profesörü Olaf van Vliet, göçmen işçilerin özellikle düşük ücretli işlerde çalıştıklarını vurgulayarak, "Eğer bugün onlar giderse yerlerini doldurmak zor olacak." ifadesini kullandı.

Yabancı işçi istihdamının politik bir karar olduğuna ve bunun konut sıkıntısı gibi bir dizi sosyal sorunu beraberinde getirdiğine işaret eden Van Vliet, "Eğer işçi maliyetleri artarsa tüketiciler bunu hissedecek. Örneğin, siparişler artık ücretsiz teslim edilmeyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu insanlar, ekonomimize önemli katkı sağlıyor"

OTTO Work Force isimli iş bulma firması direktörü Frank van Gool ise bazı sektörlerin göçmen işçiler olmadan işleyemeyeceğini belirterek, "Bunların olmaması durumunda marketler ve sebze tezgahları boş kalır. Sağlık, inşaat ve teknoloji sektörlerinde de sıkıntı yaşanır. Sağlık sektörümüzde Filipinli işçiler bile bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Göçmen işçilerin, istihdamdaki yeri ve sayılarının artmasıyla gelen sosyal problemlerin tartışılmasını doğru bulduğunu kaydeden Van Gool, "Ama bu, o insanlara ihtiyacımız olmadığı anlamına gelmez. Bu insanlar, ekonomimize önemli katkı sağlıyor." yorumunda bulundu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Paraşütü ile ormana daldı
Paraşütü ile ormana daldı
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride 3-2 öne geçti
Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons'u uzatmalarda yenerek seride...
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden...
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
Okullarda değerler eğitimi devam ediyor
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü ele alındı
İnönü Üniversitesi'nde merkezi sınav sistemlerinin dönüşümü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan makam aracını durdurup vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan makam aracını durdurup vatandaşlarla sohbet etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi