• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hollanda'da ırkçı PEGIDA hareketi liderinin yırttığı Kur'an-ı Kerim teslim alındı
Genel
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 20:08

Hollanda'da ırkçı PEGIDA hareketi liderinin yırttığı Kur'an-ı Kerim teslim alındı

Hollanda’da ırkçı ve aşırı sağcı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld’in geçen ay yırttığı Kur’an-ı Kerim’i, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal teslim aldı

Genel
22 Eylül 2023 - 20:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hollanda’da ırkçı ve aşırı sağcı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld’in geçen ay yırttığı Kur’an-ı Kerim’i, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal teslim aldı.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde 18 Ağustos’ta gerçekleşen eylemde yırtılan Kur’an-ı Kerim, İslam Toplumu Milli Görüş Güney Hollanda Bölgesine bağlı Mimar Sinan Cami Derneği Başkanı Salih Arslan tarafından Büyükelçi Ünal’a teslim edildi.

Ünal, AA muhabirine, PEGIDA hareketi temsilcilerinin 18 Ağustos'ta Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıda bulunduğunu söyledi.

Eylem öncesi ve sonrası Hollanda hükümeti ve makamları nezdinde eylemi kınamayı ve farklı girişimleri sürdürdüklerini belirten Ünal, “Ancak öte yandan da o gün yırtılan Kur’an-ı Kerim’in nerede olduğunu araştırıp soruşturduk ve bu çerçevede mahalle polisi tarafından bugün burada bulunduğumuz camimize bırakıldığını öğrendik. Cami yetkilileri de bu arada Türkiye’nin Lahey Din Hizmetleri Müşavirliği ile temasa geçmişti. Kur’an-ı Kerim’i bugün kendilerinden teslim aldık.” dedi.

Ünal, Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirterek, “Bu gibi eylemlerin tekrarlanmaması en büyük temennimizdir. İfade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğünün önemini müdrikiz ancak vatandaşlarımızın, toplumumuzun, ülkemizin, tüm İslam camiasının, tüm İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin kamuoylarının hassasiyetlerine, kutsal kitabımıza ve dinimize yönelik hakaretlerin ve bu nefret suçunun engellenmesini istiyoruz. Bu konudaki hassasiyetlere saygı gösterilmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

PEGİDA hareketi temsilcilerinin yarın Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği ve başka Müslüman büyükelçilikleri önünde tekrar benzeri bir eylem yapacaklarını ifade eden Ünal, bu konuda ilgili tüm Hollanda makamları nezdindeki görüşmeleri ve girişimleri sürdürdüklerini dile getirdi.

Ünal, “Yırtılan Kur’an-ı Kerim’i tamir ettikten sonra büyükelçiliğimizde muhafaza edeceğiz. Bu saygısız hareketi hatırlayarak büyükelçiliğimizde saklayacağız” diye konuştu.

- İsveç, Danimarka ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar

İsveç, Danimarka ve Hollanda'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken bu provokasyonlara izin verilmesi, tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda'da ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de, 22 Ocak'ta Lahey kentinde geçici Hollanda parlamento binası önünde polis korumasında, 13 Şubat’ta ise Utrecht kentinde tek başına yaptığı gösteride Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Benzer şekilde 22 Ekim 2022'de Rotterdam'da Kur'an-ı Kerim yakmayı planlayan PEGİDA'nın eylemi, Wagensveld'in gözaltına alınmasıyla başlamadan bitmişti.

Rotterdam'daki gösterinin planlandığı yerde toplanan Müslüman gruplar, PEGIDA'nın Kur'an-ı Kerim yakacağını açıklamasına rağmen gösterisinin yasaklanmaması nedeniyle karşıt gösteri düzenlemişti.

Gözaltına alındıktan sonra aynı gün salınan Wagensveld, ertesi gün Lahey kentinde benzer bir eylem gerçekleştirmek istemiş fakat polis, gösteri kurallarına uymadığı gerekçesiyle Wagensveld'i yine gözaltına almıştı.

Wagensveld, 18 Ağustos'ta ise Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Stockholm'de yine Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

İran asıllı Bahrami Marjan ise Stockholm'ün Angbybadet sahilinde 3 Ağustos'ta polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika adlı kişi İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde yine polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Milli güreşçi Burhan Akbudak, Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler 82 kilo bronz madalya mücadelesinde Rus rakibi Aues Gonibov'a yenildi ve organizasyonu 5. sırada tamamladı.
Milli güreşçi Burhan Akbudak, Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler 82 kilo bronz madalya mücadelesinde Rus rakibi Aues Gonibov'a yenildi ve organizasyonu 5. sırada tamamladı.

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi