• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Hollanda'dan gelen 4 gurbetçi, yardım için Kahramanmaraş'ta
Genel
Yayınlanma: 16 Şubat 2023 - 10:34
Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 10:34

Hollanda'dan gelen 4 gurbetçi, yardım için Kahramanmaraş'ta

Genel
16 Şubat 2023 - 10:34
Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 10:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hollanda'dan gelen 4 gurbetçi, yardım için Kahramanmaraş'ta

HOLLANDA'nın Tilburg kentinde yaşayan 4 gurbetçi, depremzedelere yardım için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine geldi. Hatay'a uğrayıp, ikinci depremin merkez üssü Elbistan'a geçtiklerini belirten Ramazan Sügen (33), "Burası televizyonlarda gördüklerimizden çok farklı. Burası 1 veya 2 günde toparlanacak bir yer değil. Belki yıllar sürecek ama düzelecek" dedi.

Hollanda'nın Tilburg kentinde yaşayan Ramazan Sügen, Akif Elevli (33), Erol Yıldırım (35) ve Ümit Durmuş (34), yıkıcı depremlerin ardından yardım için Türkiye'ye gelmeye karar verdi. Hollanda'da yardım toplayıp, arkasına karavan bağladıkları cip ile yola çıkan 4 gurbetçi, 30 saatlik yolculuk sonrası Türkiye'ye giriş yaptı. 4 arkadaş, önce Hatay'a ardından Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine geldi. Gurbetçiler, getirdikleri gıda ve yardım malzemelerini çadır kentlerde kalan depremzedelere dağıttı. 4 arkadaş, çocuklarla da yakından ilgilendi.

'TOPARLANMASI YILLAR SÜRECEK AMA DÜZELECEK'

Arkadaşları ile yardım için geldiğini belirten Ramazan Sügen, "Perşembe gecesi yola çıktık. Deprem olduğunu duyar duymaz, çok fazla hazırlık yapamadan geldik. Jeneratör, inşaat malzemeleri gibi şeyleri yanımıza aldık. Yolumuz önce Hatay'a düştü, 2 gün kalıp yardımımızı yaptık sonrasında Elbistan'a gelip, yardımlarımızı yaptık; yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Depremzedelerin yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Sügen, "Burası televizyonlarda gördüklerimizden çok farklı. Televizyonda enkazı ve başındaki insanları görüyorsun. Birileri çıkacak, diye umutla bekliyorsun ama işin arkasında insanlar, canla başla çalışıyor. Ailesini kaybeden insanlar var. Çok zor bir durum. Birlik ve beraberlik olursa bu işin altından kalkarız. Herkes buraya gelip, yardım yapabilir. Bize, 'Gelmeyin, bir şey yapamazsınız' dediler. Ancak yine de gelmek istedik. Burası 1 veya 2 günde toparlanacak bir yer değil. Belki yıllar sürecek ama düzelecek" diye konuştu.

'HATAY'I GÖRÜNCE TELEVİZYONDAKİ GİBİ OLMADIĞI FARK ETTİK'

​Akif Elevli ise arkadaşları ile ellerinde geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Hatay'ı görünce televizyondaki gibi olmadığını fark ettik. Buraya gelince başka duygular hissediyorsunuz. Kendi gözünüzle görünce çok farklı oluyor. İnsanlar gelip, görsünler. Bu yerlerin durumunun farkına varsınlar. Buraya geldikten sonra 'Daha fazla ne yapabiliriz?' diye düşündük. Hollanda'daki arkadaşlarla irtibata geçtik. Yardım isteyip, para topladık. Ailemden birisi, Elbistan'da görevliydi; arayıp, 'Ne gerekiyor' dedim. O da 'Isınmak için jeneratör lazım' dedi. Buraya geldiğimizde gerçekten ihtiyacın olduğunu gördük. İyi ki gelmişiz. Devletimiz elinden geleni yapıyor. İnsanlar çalışıyor. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz" dedi. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele çalışmaları
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele...
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki elimizden geleni yapacağız"
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki...
Dolar/TL, 18,86 seviyesinden işlem görüyor
Dolar/TL, 18,86 seviyesinden işlem görüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi