• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Huawei, dünyanın uzak bölgelerindeki 90 milyon insanı "bağlantılı" hale getirdi
Genel
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 14:54

Huawei, dünyanın uzak bölgelerindeki 90 milyon insanı "bağlantılı" hale getirdi

Şirket, 2025 yılına dek 80 ülkede kırsal ve uzak bölgelerde iletişim altyapısı bulunmayan 120 milyon insana erişim sağlamayı hedefliyor

Genel
22 Kasım 2023 - 14:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çinli teknoloji şirketi Huawei, dünyanın uzak bölgelerinde yaşayan 90 milyon insana mobil iletişim ve internet altyapısı ulaştırdığını bildirdi.

Huawei'den yapılan açıklamaya göre, şirketin, merkezinin bulunduğu Çin'in Şıncın şehrinde düzenlediği 2023 Sürdürülebilirlik Forumu'nda, küresel erişimin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Huawei'in, bilgi ve iletişim teknolojisi çözümlerinin bugüne dek dünyanın uzak bölgelerindeki 90 milyon insanı "bağlantılı" hale getirdiği ve şirketin, geçen yıl Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin (ITU) dijital ittifakı "Partner2Connect" (Bağlantı İçin Ortaklık) programına katılımını duyurmasından bu yana geçen bir yılda 30 milyon insana erişim sağladığı aktarıldı.

Şirket, program kapsamında 2025 yılına dek 80 ülkede kırsal ve uzak bölgelerde iletişim altyapısı bulunmayan 120 milyon insana erişim sağlamayı taahhüt ederken bu hedefin yüzde 75'ine şimdiden ulaştığını ifade etti.

Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Huawei'in 30 yılı aşkın süredir bilgi ve iletişim teknolojilerin sınırlarının genişletilmesi ve küresel düzeyde yayılması için çalıştığını vurguladı.

Liang, şirket olarak bugüne dek 170'ten fazla ülke ve bölgede 1500'den fazla ağ inşa ettiklerini belirtti.

- Dünya nüfusunun yüzde 33'ünün internete erişimi yok

Dünya nüfusunun yüzde 5'ini oluşturan 400 milyon kişinin mobil iletişim altyapısının bulunmadığı yerlerde yaşadığını kaydeden Liang, internet erişimi söz konusu olduğunda uçurumun büyüdüğüne işaret etti.

Liang, 2023 itibarıyla, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 33'ünü oluşturan 2,6 milyar insanın hiç internet kullanmadığına dikkati çekerek, gelişmekte olan ülkelerde, temel hizmetlerin ve altyapının yetersiz olduğu bölgelerde yaşayan bu insanlara kaliteli bağlantı sağlamak için katedilmesi gereken çok yol olduğunu söyledi.

Huawei'in kırsal bölgelerde "RuralStar" (Kır Yıldızı) ve "RuralLink" (Kır Bağlantısı) adını verdikleri sistemlerle uzak bölgelere kaliteli erişim sağlamak için entegre çözümler ürettiğini dile getiren Liang, bu sistemlerin fiber optik kablolara ve şebeke tesislerine ihtiyaç olmadan bilgi ve iletişim hizmetlerine erişim olanağı sağladığını ifade etti.

Liang, bugüne dek 80'e yakın ülkede 90 milyon kişiye ulaştıklarını, bu ülkelerin 34'ünün Birleşmiş Milletler'in "dünyanın en az gelişmiş ülkeler" listesinde yer aldığını aktardı.

- "Teknoloji ile sürdürülebilir kalkınma arasında seçim yapmamız gerekmiyor"

ITU Genel Sekreteri Doreen Bogdan-Martin de bilgi ve iletişim teknolojilerinin Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmak için gereken ilerlemeye katkıda bulunduğuna dikkati çekerek, makul maliyetlerle güçlü iletişim altyapısı ve hizmetlere erişimin ülkelerin dijital ekonomisini geliştirerek rekabetçiliğinin artmasını sağladığını vurguladı.

Bogdan-Martin, "Teknoloji ile sürdürülebilir kalkınma arasında seçim yapmamız gerekmiyor. İkisine de ihtiyacımız var. Teknolojiyle birlikte büyüyelim, dünyanın ve insanlığın ilerlemesi için dijital geleceği inşa edelim." diye konuştu.

Batı Afrika ülkesi Gana'da hükümet ile birlikte 172 kırsal bölgede yürüttüğü proje ile 3,5 milyon insana ses ve mobil veri hizmetleri sağlayan şirket, ülkedeki kapsama alanını da yüzde 83'ten yüzde 95'e çıkardı.

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinde Tıngçong iline bağlı tarihi Hışun beldesinde dijital altyapı ve teknolojilerle desteklenen "akıllı turizm" projesi, yerel gayrı safi yurt içi hasılada yüzde 5,6 artış sağladı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu toplandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi