• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hububat ve bakliyat ihracatçıları, şeker pancarındaki üretim artışından memnun
Ekonomi
Yayınlanma: 25 Aralık 2023 - 09:24

Hububat ve bakliyat ihracatçıları, şeker pancarındaki üretim artışından memnun

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu: - "Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yerel tatlıları kadar bisküvi, pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de bilinen bir bölge. En temel ham maddelerimizden biri olan şeker pancarının üretim artışından memnunuz"

Ekonomi
25 Aralık 2023 - 09:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, yerel tatlıları kadar bisküvi, pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de öne çıktığını belirterek, en temel ham maddelerden şeker pancarının üretim artışından memnun olduklarını bildirdi.

Birlikten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kadooğlu, küresel şeker stoklarındaki gerilemeye dikkati çekerek, Türkiye'de şeker pancarı ekim alanlarında yaşanan artışı olumlu değerlendirdiklerini ifade etti.

Şeker pancarı üretiminde dünyanın bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Kadooğlu, "Bisküvi, pasta, şekerli ve kakaolu mamuller ihracatının Türkiye'ye yıllık getirisinin yıl sonunda 3,5 milyar doları aşacağı düşünülürse ham madde olarak şekerin gıda ihracatımız içinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğu görülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kadooğlu, küresel şeker fiyatlarının bir süredir yüksek seviyede seyrettiğini kaydederek, kullanım alanları yaygınlaştığı için şekerin fiyatına bakılmaksızın yoğun talep gördüğünü anlattı.

- "Türkiye'de bu yıl iyi bir rekolte yaşadık"

Celal Kadooğlu, dünyada en fazla şeker ihracatı yapan ülkelerin bu yıl şeker üretimlerinde iklime bağlı sorunlar yaşadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"En büyük şeker üreticisi Hindistan, yazı kuraklık sorunuyla geçirdiği için bu bölgedeki ürünlerin yeterince gelişmediğini duyuyoruz. Tayland'da da El Nino'ya bağlı sorunlar devam ediyor. Bir diğer şeker devi Brezilya'da artan üretime bağlı olarak şeker fiyatları bir süredir duruldu fakat gelecek yıl petrol fiyatları yeniden yükselişe geçerse bu durumun etanol imalatı için şeker talebini artıracağını tahmin ediyoruz."

Türkiye'de bu yıl çiftçilerin şeker pancarına ilgisinin yüksek olduğunu bildiren Kadooğlu, dünyanın en büyük şeker pancarı üreticilerinden Türkiye'de bu yıl iyi bir rekolte yaşadıklarını kaydetti.

Kadooğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çiftçimiz, ürettiği ürünün değer gördüğünü hissettiğinde ertesi yıl o ürüne daha bir istekle sarılıyor. Şeker Dairesi Başkanlığımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız, bu konuda çiftçimize yol gösterici oluyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yerel tatlıları kadar bisküvi, pasta, şekerli ve kakaolu mamuller alanında faaliyet gösteren işletmeleriyle de bilinen bir bölge. En temel ham maddelerimizden biri olan şeker pancarının üretim artışından memnunuz.”


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Son Haberler
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı
VİOP'ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi