• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "Gazze Kerbela'yı yaşıyor"
Siyaset
Yayınlanma: 05 Kasım 2023 - 19:49

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "Gazze Kerbela'yı yaşıyor"

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinerek, "Gazze Kerbela'yı yaşıyor" dedi.

Siyaset
05 Kasım 2023 - 19:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinerek, "Gazze Kerbela'yı yaşıyor" dedi.

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi, Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede İl Teşkilatı'nın çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. kKongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistin halkının meselesi olmadığını, ümmetin meselesi olduğunu ve Filistin halkının ümmetin namusu için mücadele ettiğini belirtti. "Siyonist terör şebekesi İsrail'i parti olarak şöyle tanımlıyoruz: Onlar devlet değil onlar işgalci, onlar gidip Filistin halkının topraklarını işgal edenlerdir" diyen Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim Gazze Kerbala'yı yaşıyor. Biz hep Kerbela için derdik ya 'Nasıl insanlar o peygamber torununa yardım etmediler. Nasıl o çocuklar katledilirken herkes sessiz kalıyordu. Tarih tekerrür etmiyor mu? Daha ne yapsınlar, daha hangi suçu işlesinler de bizi harekete geçirsinler. Peki, bizim ne yapmamız gerekir? Hiçbir şekilde Kudüs davasını gündemimizden düşürmeyeceğiz. Çocuklarımıza Kudüs davasını anlatacağız. Okuyan genç kardeşlerimiz keskin kalemleri ile Kudüs'ü yazacak. Şair olan, şiir yazanlar kalplere Kudüs'ü nakşedecek. Annelerimiz, bacılarımız her yerde Kudüs'ü konuşacak. Ve acil yapılması gereken uluslararası denizde, Akdeniz'de bir insani yardım filosunu çıkarmaktır."

Filistin meselesinin Müslümanlar için akidevi bir mesele, bölge ülkeleri için güvenlik meselesi, dünya içinse bir insanlık meselesi olduğunun altını çizen Dinç, "İslam ülkelerinin halkları net bir şekilde şunu söylüyorlar; 'Biz Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız' diyorlar. Hatta Müslüman olmayan ülkeler de bunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Kongrede kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Şaban Gökhan ise, "Siyonist çete İsrail'in Filistin'de, Gazze'de, Aksa'da, Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimize yönelik yapmış oldukları bir soykırım var. Buradan ilan ediyoruz ki, bizler camia olarak malımızla, canımızla, tüm benliğimizle, çoluk çocuğumuz ile 'Aksa Tufanı'nı selamlıyoruz. Selam olsun Aksa'ya, selam olsun Kudüs'e, selam olsun Selahaddin-i Eyyubilerin torunlarına" dedi.

Kentte yürüttükleri çalışmaları da anlatan Gökhan, "Memleketimizin sorun ve sıkıntılarını çözme noktasında komisyonlar oluşturarak, memleketin sorunları nelerdir bunları tespit ettik, birebir ilgilendik, ilgili makamlara, yetkili mercilere giderek bu sorunları dile getirdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından il teşkilatı faaliyet ve mali raporları okundu. Daha sonra oylamaya geçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde tüm delegelerin oyunu alan Şaban Gökhan yeniden il başkanı oldu. İl kongresine vatandaşların yanı sıra HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, çok sayıda STK temsilcisi, siyasi parti temsilcileri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Son Haberler
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele çalışmaları
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele...
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
ATB Başkanı Çandır: "Tarım milli dayanıklılığımızdır"
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki elimizden geleni yapacağız"
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki...
İsrail Gazze'deki Endonezya Hastanesinin çevresini bombaladı
İsrail Gazze'deki Endonezya Hastanesinin çevresini bombaladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi