• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İBB yöneticisinin "örgüte yardım" davasında karar
Genel
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 12:00

İBB yöneticisinin "örgüte yardım" davasında karar

Genel
22 Eylül 2023 - 12:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİAYDER) terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan oy çokluğuyla beraatına kararı verildi. Beraat kararına karşı oy kullanan mahkeme başkanı, Yavuz Saltık'ın cezalandırılması görüşünde olduğunu bildirdi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yavuz Saltık geldi. Duruşmayı CHP'li milletvekilleri Enis Berberoğlu, Özgür Karabat, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da takip etti. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında değişiklik olmadığını belirtti. Yavuz Saltık ve avukatları da savunmalarında bir değişiklik olmadığını söylediler.

"HERHANGİ BİR ÖRGÜTE YARDIM ETMEDİM" 

Bunun üzerine son sözü sorulan Saltık, "Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Herhangi bir örgüte yardım etmedim. Devletin bana verdiği görev haricinde yasal olmayan herhangi bir işlem yapmadım. Ben iyilikten ayrılmadım. Sosyal politikaların gereğini yaptı. Ülkeme, devletime, belediyeme zeval verecek hiçbir şey yapmadım. Üzerime atılı örgütle alakalı suçu şiddetle reddediyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi. 

OY ÇOKLUĞUYLA BERAAT

Mahkeme heyeti, sanık Yavuz Saltık hakkında "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dava açılmışsa da dosya içeriği ve delillere göre kastın yokluğu gerekçesiyle beraatine karar verdi. 

MAHKEME BAŞKANI CEZALANDIRILMASI YÖNÜNDE OY KULLANDI

Oy çokluğuyla alınan karara Mahkeme Başkanı Ferhat Şahin, muhalefet şerhi koydu. Karşı oy yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından görev dağılımına ilişkin mevzuatta sanığın başkanlığını yaptığı Sosyal Hizmetle Daire Başkanlığı'nın dernek, vakıf, mescit gibi kurumların talepleriyle ilgilenmediği, daha çok bireysel yardımların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca mevzuatta yardım taleplerinin bireysel yapılması gerektiği açıklanmışken tape kayıtları ve Ekrem Baran'ın beyanlarında başvuruların liste olarak alındığı ve belediye çalışanları tarafından toplu şekilde teslim edildiği kaydedildi. Tüm işlemlerin sanığın bilgisi dahilinde olduğu, yardım kartlarının "değer ailesi" olarak adlandırılan kişilere verildiği tape kayıtlarıyla sabit olduğu belirtilen yazıda, "Sanığın eğitim seviyesi, konumu ve icra ettiği mesleği gözönüne alındığında toplum olarak verilen yardım kartlarının hangi amaçla kullanılacağı ve kimlere gideceğini bilmemesi mümkün değildir. Tüm bu hususlar dikkate alındığında sanığın örgüt içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan cezalandırılması gerektiği kanaatinde olduğumda çoğunluğun beraat yönündeki görüşüne katılmıyorum." denildi.

"ADALETİN TECELLİ ETMESİNDEN MUTLUYUM"

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan Yavuz Saltık, "Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediye tarihinin en büyük sosyal politika bütçesini bu şehrin ötekilerini, bu şehrin arka sokaktaki insanlarına kullanmanın bir bedeli varsa da bunda şerefle ödemeye hazırdım. Benim bu duruşmalarda sergilediğim sadece kendi adıma değil onurlu, şerefli ve İstanbul halkına her türlü zorluğa rağmen hizmet etmek için yarışan, çabalayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi adınadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bayrağını yere düşürmeyen bir karar alındığı için ve bu işlemleri yaparken de başım dik, alnım açık, evime gideceğim için çok mutluyum. Adaletin tecelli etmesinden çok mutluyum. Sadece Berlin'de değil, Türkiye Cumhuriyeti'nden de hakimlerin olduğunun bir ispatıdır bu" dedi. 

(FOTOĞRAF)

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Gaziantep Kolej Vakfı '15. Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi
Binaya tırmanan hırsızlar, evden anahtarı alıp otomobili çaldılar
Binaya tırmanan hırsızlar, evden anahtarı alıp otomobili çaldılar
Osmangazi'de engelleri aşan keşif yolculuğu
Osmangazi'de engelleri aşan keşif yolculuğu
Elazığ'da kurban satış ve kesim alanlarında çalışmalar başladı
Elazığ'da kurban satış ve kesim alanlarında çalışmalar başladı
Oltu'ya dijital kütüphane
Oltu'ya dijital kütüphane
GÜNCELLEME - Tekirdağ merkezli DEAŞ operasyonunda 7 şüpheli tutuklandı
GÜNCELLEME - Tekirdağ merkezli DEAŞ operasyonunda 7 şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi